BasBQ
Beef en Steak

Char Siu buikspek

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
206
Achterstallig verslag ;-)
Vorige week een heerlijk stukje buikspek op de Q gemaakt. Ik wilde het verschil tussen de verschillende soorten eens uitproberen dus ging er een stukje Heyde Hoeve buikspek op de bbq.
Eerst een rub van Angus & Oink erop en even laten liggen. Ondertussen de Bastard aangestoken tot een temperatuur van ongeveer 110 graden, toen mocht het spekkie erop.

IMG_2203.jpeg

Lekker een tijdje roken met wat hickory hout erbij.
Omdat ik nog een belofte aan een vriendin uit had staan en er toch plek genoeg was, ook een pan Rendang op het rooster gezet.

IMG_2204.jpeg

Toen het spek een mooie bark had en rond de 90 graden was heb ik hem eraf gehaald. Omdat het nog te vroeg was om te gaan eten heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en wat doeken en in een ”koeltas” gelegd tot we konden gaan eten.
IMG_2205.jpeg


Er een lekker noodletje bijgemaakt; een gevonden receptje en wat eigen inbreng.

IMG_2206.jpeg


En toen smullen maar!
Nadien nog wat over dus dat heerlijk bewaard voor een snackje op een ander dag. Wat blijft dat toch lekker dat buikspek.

Conclusie van het vergelijkend warenonderzoek; Het buikspek was erg smakelijk maar onze voorkeur gaat toch wel uit naar een iets minder vet stukje…
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er ook heerlijk uit.
Toch mijn wederhelft maar eens overhalen dat we buikspek eens moeten proberen.
En anders als ze er een keer een avondje niet is ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan