- Berichten
- 19
Als eerste van mijn 5 variaties met buikspek heb ik spiesjes gemaakt. Voor de marinade heb ik het volgende gebruikt (beetje het standaardrecept voor mij voor saté):
Daarna op spiesen gedaan en gegrild in de rotisserie op de Weber.
Toegevoegd aan de zelfgemaakte nasi en kroepoek en daarmee was de maaltijd klaar.
Hoewel het erg lekker was, zou ik de volgende keer voor deze bereiding toch kippendijen gebruiken. Maar ik heb dit jaar nog minimaal vier bereidingen met buikspek te gaan, dus er komt vast nog iets voorbij dat beter bevalt.
- 1 el gemalen koriander
- 1/2 el gemalen komijn
- 1 tl gemalen gember
- 1 el witte ui-stukjes
- 50 mL ketjap manis
- 50 mL water
- 1/2 el korean pepper flakes
Daarna op spiesen gedaan en gegrild in de rotisserie op de Weber.
Toegevoegd aan de zelfgemaakte nasi en kroepoek en daarmee was de maaltijd klaar.
Hoewel het erg lekker was, zou ik de volgende keer voor deze bereiding toch kippendijen gebruiken. Maar ik heb dit jaar nog minimaal vier bereidingen met buikspek te gaan, dus er komt vast nog iets voorbij dat beter bevalt.