MeneerVermeer
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Beste leden,
Mijn eerste post en tevens mijn eerst buikspek gemaakt op de Weber.
Vorige week donderdagavond werd mijn Iberico buikspek van 1kg bezorgd. Vetkant ingesneden en meteen in de rub gezet. Rub was een gekocht kruidenmengsel om een zoetige smaak te geven aan het buikspek. Nachtje in de koelkast laten staan.
Volgende dag bbq voorbereid met een snake van kokosbriketten en een lekbak gevuld met water. Om 12:00 was de bbq op temperatuur namelijk 110 graden. Tijdens de bereiding heeft de temperatuur altijd om en nabij de 110 graden gezeten. Buikspek erop gelegd en deze heb ik er rond 16:00 uur weer afgehaald met een kerntemperatuur van 75 graden. Hij heeft er dus zo'n 4 uurtjes op gelegen. Daarna nog een uurtje laten rusten in folie. Geen gebruik gemaakt van rook want dat had ik niet liggen.
Lekker plakken van gesneden en los van gegeten maar ook op een vers stokbroodje met wat sla en mayo en friet erbij. Al met al best lekker en die mening werd gedeeld door het hele gezin!
Groetjes Tijn
Mijn eerste post en tevens mijn eerst buikspek gemaakt op de Weber.
Vorige week donderdagavond werd mijn Iberico buikspek van 1kg bezorgd. Vetkant ingesneden en meteen in de rub gezet. Rub was een gekocht kruidenmengsel om een zoetige smaak te geven aan het buikspek. Nachtje in de koelkast laten staan.
Volgende dag bbq voorbereid met een snake van kokosbriketten en een lekbak gevuld met water. Om 12:00 was de bbq op temperatuur namelijk 110 graden. Tijdens de bereiding heeft de temperatuur altijd om en nabij de 110 graden gezeten. Buikspek erop gelegd en deze heb ik er rond 16:00 uur weer afgehaald met een kerntemperatuur van 75 graden. Hij heeft er dus zo'n 4 uurtjes op gelegen. Daarna nog een uurtje laten rusten in folie. Geen gebruik gemaakt van rook want dat had ik niet liggen.
Lekker plakken van gesneden en los van gegeten maar ook op een vers stokbroodje met wat sla en mayo en friet erbij. Al met al best lekker en die mening werd gedeeld door het hele gezin!
Groetjes Tijn