BasBQ
Beef en Steak

buikspek op 4 verschillende smaken

 

Qlover

Sprokkelaar
Berichten
26
Hallo
Ben dit weekend de Allbrine aan het uitproberen
Gisteren al een longhaas, helaas geen foto
De helft daarvan een nachtje in de brine, daarna allebij in een rub
De Allbrine smaakte beter
Vandaag een kilo buikspek geprobeert
2 delen in de brine, 1 ervan daarna met een rub
Andere 2 delen met de rub Noskos sparerib en pulled pork, lekkere rub
En nu valt de Allbrine tegen met buikspek
Heeft er iemand een goede uitleg over het gebruik van Allbrine ?
Over welk vlees, hoelang in de brine, extra rub gebruiken ?

buikspek 1.jpg


buikspek 2.jpg


buikspek 3.jpg
 
Allbrine is een universeel product.
Een mengeling van zout suiker en kruiden.
Niet alle vlees word beter van sommige kruiden volgens mij.
Gewoon blijven proberen en verder doen met wat je zelf lekker vind.
Zo misschien ook zelf uw pekel kruiden samenstellen.
 
lekker spekkies hoor.

ligt er aan hoe veel pekel kruiden je gebrukt op hoeveel water.
je kan je voorstellen dat meer kruiden een intensere pekel geeft dan minder kruiden.
 
Hoe lang heb je gepekeld?

Mijn favoriet voor buikspek is Bourbon Maple Black Pepper. Daarbij pekel je een week met strak afgewogen colorozozout (2,5% tov het vlees), zwarte peper, bruine suiker, maple syup, Bourbon of Jack Daniels whiskey. Door een week te laten pekelen trekken de smaken goed door en blijft het vlees roze in plaats van zwart!

Per cm vlees reken je een dag (=24 uur) pekeltijd. Dus daarom een week afgewogen. Dan kan het niet mis = te zout worden.

Echt super lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan