BasBQ
Beef en Steak

Beef ribs live

 

RoyT

Sprokkelaar
Berichten
26
Vandaag beef ribs!

3,3kg voor trimmen. Gisterenavond al getrimd en gezouten met koosjer zout, vanochtend peper, paprika en knoflook toegevoegd.

Om 6:00 uit bed, en om 7:00 lagen de ribben op de Rösle F50-S Smoker met een goed blok hickory. Temperatuur geregeld met de Flame Boss 200 (hier live te volgen: https://myflameboss.com/en/cooks/985584?scale=celsius).

Pit temp 121, na 3:45 uur ingepakt in butcher paper, en meteen aan het stallen op 77C. We wachten rustig af :)

ec89f418c8726404eea90c95007a62ed.jpg

1c858005ca50e2d0802881a863879458.jpg

43b9f15abc49892b189fed711464cd13.jpg

ad72b75be5f0dd0760b68ed60fdbec25.jpg

b651cdf30aa97184586a9e86328eb8b5.jpg

7fa5fa85bf3f87349da8f44f8468b146.jpg

81dbbc4621daae106ea86672bd25e86e.jpg

8766a9658e7e0f184220359fd2fdde1d.jpg
 
In het echt niet zo zwart als het lijkt ;)

a41f880ad41bb48e13db1b38fac8f846.jpg
 
Ziet er lekker uit!

Das inderdaad wel een flink blokje rookhout
 
Ik heb twee uur naar je meter zitten kijken, maar geen stukje gezien! Lekkah (y)
 
  • Leuk
Waarderingen: RoyT
En ondanks het flinke blok rookhout, dat toch lange tijd stevig heeft liggen roken, een minimale smoke ring. Smaak was echter geweldig!

Uiteindelijk negen uur op de smoker gelegen (Flame Boss op een gegeven moment uit gezet omdat het niet meer zoveel uit maakte; ging toen nog vooral over voelen).

ee8c534e86953a80ec4c863ec4f552f8.jpg
 
Ziet er heerlijk uit.
(Dat stukje van de rookring kun je het beste gewoon vergeten ;) )
 
  • Leuk
Waarderingen: RoyT
Mooi stoer stuk vlees zeg. En een mooie dikke bark. Dat moet smullen geweest zijn.
En idd. Die rookring zegt niet altijd veel. De rooksmaak is veel belangrijker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan