BasBQ
Beef en Steak

BCC + even voorstellen

 
 

Smug

Tondelzoeker
Berichten
15
Goedemiddag,

Mijn naam is Nicky, 34 jaar. Vorig jaar een OTP47 aangeschaft om wat te grillen. Na me wat meer in de materie verdiept te hebben wilde ik het dit jaar wat serieuzer aanpakken. Gisteren voor het eerst een BCC klaargemaakt.

Rub gemaakt: ongeveer het noskos recept
Mosterdpoeder
Koriander
Zeezout
Zwarte peper
Tijm
Knoflookpoeder
Paprikapoeder

4utu5u2e.jpg


Kip is 1.5 kg, als rookhout heb ik pecansnippers gebruikt. Deze eerst 2 uur in het bier geweekt.

Na ongeveer een uur en een kwartier gaf de borst 76 graden aan. Temp in de bbq gemiddeld 170 graden.

4aqevaqy.jpg


De kip was heerlijk met frietjes erbij.

Wat me opviel is dat nadat ik de houtsnippers op de kolen had gegooid (handvol) deze ong 10 minuten goed rookte daarna eigenlijk niet meer. Is dit normaal of is er iets wat ik anders/beter kan doen?

Conclusie voor mij, ontzettend leuk om te doen ik verheug me op het volgende project. De spareribs.

Groet Nicky
 
Nicky, welkom bij de club.

Normaal gesproken zeggen we resultaten behaald in het verleden tellen niet, maar een of twee dagen geleden is niet echt 'het verleden', dus bij deze welkom bij de Tokkies.
 
Nou Nicky, welkom bij het BBQ Genootschap
En meteen gefeliciteerd met TOK
 
Welkom Nicky en gelijk een tok in de pocket!! :D
 
Van harte welkom bij het Genootschap!
 
Welkom en gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan