Beef en Steak

BBQ voor 13 personen

 
 
 

BearGrills

Sprokkelaar
Berichten
41
Binnenkort organiseer ik een BBQ voor een groepje van 13 personen, 12 mannen en 1 vrouw. Dus dat wordt vlees inladen! Ik wil natuurlijk ze kennis laten maken met een 'ander soort' BBQ dan dat ze normaal gewend zijn, het kort grillen van hamburger/spies/worst/speklap en karbonade.

Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van het volgende(met name de hoeveelheden):


Voor:
-6x Stokbrood, knoflookboter, zeezoutboter en kruidenboter
-MOINK Balls! 1 kg gehakt (ongeveer 50 balletjes)

Hoofd:
-Buikspareribs (mannen willen veel vlees) 2x 2,5 KG
-Beer can Chicken 2x 1,5kg
-zoete maiskolven 8x (0,5 maiskolf on the side voor iedereen)
-Spiffs burgers incl broodje met bacon/cheese en wat sla.
-1,5kg krieltjes met bacon aan een spiesje = ruim 100 gram
 
Ikzelf zou overwegen om minder divers te zijn in je vleesgerechten. Dit is meer, omdat we vanuit de nederlandse bbqstijl gewend zijn zoveel mogelijk verschillende dingen op tafel te zetten. Maar, alleen PP of alleen spareribs, voor 15 mensen is ook prima. Jij bent de chef, jij bepaalt wat ze eten.

Dat maakt het eten voorbereiden ook een stuk relaxter. En als je een keertje je andere gerechten wilt presenteren dan organiseer je nog een avond  ;)



 
Lijkt me te veel voor dit aantal gasten, of minder gerechten of porties kleiner maken.

Ik zou minder gerechten maken, alles l&s is mijn motto :)

Succes!
 
Voor gerecht ziet er lekker uit mooie starter, zou wel minder MOINK balls maken, de helft denk ik blijft toch een voor gerecht.
Voor het hoofdgerecht ook minder, Als je twee soorten vlees doet is voldoende, vooral de aardappels en het broodje zijn al goede vullers.

ik deel dus de meening van wat hierboven al is gezegd, beter minder en dan super dan veel en niet helemaal top.

En als je 12 man heb is 2 kratjes bier denk iets wat weinig ;)
 
Martijn van den Berg zei:
En als je 12 man heb is 2 kratjes bier denk iets wat weinig ;)

Ik dacht dat het twee kratjes per persoon was :D
 
Ik zou juist wel een dessert doen. Hiermee laat je meteen zien hoe divers je met een Q kunt werken. Overigens wel heel veel vlees hoor.

Succes
 
Hmm.. heb je de uitnodiging per ongeluk bij de buren in de bus gedaan?
Niks gezien namelijk ;)
 
Bedankt voor de reacties! Ik skip de burgers en sla iets meer bier in, ten slotte leven we hier in de achterhoek ;-)

 
Ramsteen zei:
Hmm.. heb je de uitnodiging per ongeluk bij de buren in de bus gedaan?
Niks gezien namelijk ;)

Ik moet meer oefenen voordat ik jou iets voorschotel van mijn Q ;-) haha
 
Radler?
 
ik ben erg benieuwd naar de uitkomst van je BBQ feestje,... ;) Foto's graag :D
 
251c1e4d78d4e7a3c807c21c94acb07d.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik zou de beer can chicken ook laten zitten. Tenzij je met 2 grills werkt.
De rest is low en slow. De beer can chicken High and fast.
Heb je nog zat om stoer mee te doen.
 
Mw. BBQ68 zei:
Ik zou de beer can chicken ook laten zitten. Tenzij je met 2 grills werkt.
De rest is low en slow. De beer can chicken High and fast.
Heb je nog zat om stoer mee te doen.

Ik gebruik de UDS en de Weber 57. Dus qua capaciteit moet het lukken. Maar het is pas 15 oktober dus ik kan er nog eens rustig over nadenken.l


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan