- Berichten
- 79
Goedendag mede forumleden,
Gisteren had ik besloten om het weekend eens te beginnen met een snel maar lekker gerecht. De keuze is gevallen op bavette! Omdat ik op dit forum al verschillende keren 'pico de gallo' had gezien als alternatief voor chimichurri leek het mij leuk om dit eens te maken. Voor de bavette had ik een mooi stuk van 1100gr gehaald bij mijn inmiddels vaste slager. Bij het voorbereiden van de pico de gallo viel het mij op dat er geen knoflook werd gebruikt. Aangezien wij een teentje knoflook altijd kunnen waarderen, ben ik op dit punt van het recept afgeweken en heb het in mijn ogen "verrijkt" met een paar teentjes knoflook!
De BGE heb ik gereed gemaakt voor direct op 250°C en vervolgens de bavette circa 8min aan beide kanten erop gelegd. Bij een kerntemperatuur van 50°C heb ik de bavette eraf gehaald en zo'n 5min laten rusten voordat ik hem kon aansnijden. Het vlees hebben we gegeten met wat sperzieboontjes, franse frietjes en de pico de gallo.
Samenvattend; Alle borden leeg en vrouw, dochter en ikzelf hebben heerlijk gegeten. Pico de gallo vond ik een leuk alternatief voor de chimichurri, waarbij ik het knoflookje voortaan er standaard in hou!
Tot slot; fijn weekend en nog enkele foto's!
Gisteren had ik besloten om het weekend eens te beginnen met een snel maar lekker gerecht. De keuze is gevallen op bavette! Omdat ik op dit forum al verschillende keren 'pico de gallo' had gezien als alternatief voor chimichurri leek het mij leuk om dit eens te maken. Voor de bavette had ik een mooi stuk van 1100gr gehaald bij mijn inmiddels vaste slager. Bij het voorbereiden van de pico de gallo viel het mij op dat er geen knoflook werd gebruikt. Aangezien wij een teentje knoflook altijd kunnen waarderen, ben ik op dit punt van het recept afgeweken en heb het in mijn ogen "verrijkt" met een paar teentjes knoflook!
De BGE heb ik gereed gemaakt voor direct op 250°C en vervolgens de bavette circa 8min aan beide kanten erop gelegd. Bij een kerntemperatuur van 50°C heb ik de bavette eraf gehaald en zo'n 5min laten rusten voordat ik hem kon aansnijden. Het vlees hebben we gegeten met wat sperzieboontjes, franse frietjes en de pico de gallo.
Samenvattend; Alle borden leeg en vrouw, dochter en ikzelf hebben heerlijk gegeten. Pico de gallo vond ik een leuk alternatief voor de chimichurri, waarbij ik het knoflookje voortaan er standaard in hou!
Tot slot; fijn weekend en nog enkele foto's!