- Berichten
- 159
Vorige week een kilo buispek in pekelzout gewreven en in de koelkast gezet. Na een week afgespoeld en 24 uur in de koelkast laten drogen. Gisteravond kon de bacon worden gerookt. Op de Kamado (temp. 107 gradeb Celcius) met een paar blokjes eiken tot een kerntemperatuur van 65 graden Celcius laten komen. Dat duurde zo'n 2,5 uur.
Bijna 2,5 uur onderweg, ja ik weet het, het is geen beef maar dat maakt voor het meten uiteraard niets uit:
Inmiddels was het donker en de gerookte bacon kon er af.
Prachtige kleur en wat ruikt dat lekker!! Natuurlijk gelijk een warm stukje geproefd, echt hemels.
Na een nachtje in de koelkast vanmorgen lekker wat plakjes gesneden voor eieren met spek. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Bijna 2,5 uur onderweg, ja ik weet het, het is geen beef maar dat maakt voor het meten uiteraard niets uit:
Inmiddels was het donker en de gerookte bacon kon er af.
Prachtige kleur en wat ruikt dat lekker!! Natuurlijk gelijk een warm stukje geproefd, echt hemels.
Na een nachtje in de koelkast vanmorgen lekker wat plakjes gesneden voor eieren met spek. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.