- Berichten
- 3.044
Als een naamgenoot zegt dat we burgers moeten maken, dan ben ik de slechtste niet.
Veel getwijfeld over wat ik wilde maken maar uiteindelijk voor een recept gegaan wat ik hier 2 jaar terug ook eens gemaakt heb .
Veel werk in de voorbereiding en ik herinner me dat ik daar lang mee bezig ben geweest destijds.
De afgelopen 2 jaar heb ik echter een hele hoop geleerd dus merkte dat het niet zon chaos was als de vorige keer..
Afin, op naar de mooie plaatjes, ik hoop dat jullie kunnen zien wanneer ik de fotocamera gepakt heb.. haha
We begonnen met het maken van de burgers door eerst riblappen 2 maals door de grove plaat te draaien. Daarna de smaakmakers toegevoegd aan het gehakt; mosterd, uien poeder, panko, fijngehakte peterselie, gesnipperd rood uitje, vadouvan, garam masala, zout en peper.
Even kort doormengen om er vervolgens 4 burgers van de maken (200g vlees elk). Vooral door die kruiden roken ze heerlijk! Vervolgens ingepakt en in de koelkast gelegd voor de volgende dag. Konden ze lekker stevig worden.
De volgende dag bleek het bezoek niet door te gaan, dus beperkte mijn run nog maar tot 1 burger.. veel werk voor 1 burger, maar de overige 3 liggen in de vriezer voor een andere keer..
Een uitje gesmoord in beetje zout, boter en vervolgens bruine basterdsuiker toegevoegd.. 20 minuten zachtjes stoven. Mijn hemel wat is dit lekker spul. Volgende keer beduidend meer van maken
Bacon uitgebakken, rode uienringen door een bakje water gehaald, augurk in plakken en augurk in blokjes en parmezaanse kaas geraspt.
Hierna nog 1 tomaat ontveld, in vieren gesneden en ontpit. Deze mochten als eerste op de Q on een goed half uur indirect te liggen.
Het ontvellen van tomaten is niet mijn hobby, maar als ik het dan achteraf zo eet vind ik het toch wel de moeite waard..
Vervolgens de burgers grillen en Italiaanse (afbak-) broodjes opwarmen. (Vrouw wilde een vega burger)
Ook nog een maiskolfje voorgekookt en afgegrild.
Zodra alles klaar was, maar meteen begonnen met bouwen, er moest immers ook nog een foto komen en ik wilde geen koude burger na al die voorbereiding! Ik heb hierdoor geen foto's van t bouwen, maar hier de volgorde van het broodje:
Top bun
Ketchup
Rode uien ringen
Augurk fijn gesneden
Gesmoorde ui
Plakje bacon
1 blaadje sla
Parmezaanse kaas
Runderpatty
2 plakken augurk
Plakje bacon
Sla
Onderkant bun
En dan heb ik nog geen eens alles gemaakt wat in het recept stond! ( Geen sjalot zoetzuur of zilveruitjes en ketchup niet zelf gemaakt)
Maar was die lekker?
Nou en of! Door al die uien en augurk, op die zoete gesmoorde uien met dat gekruide vlees en knapperige bacon, super combinatie!
Echt een fijne, niet al te vette burger maar lekker vers!
Misschien dat de eind foto nog vervangen wordt als wij deze maand wel het bezoek ontvangen, en we dus 3 van dit soort burgers op 1 plank hebben.. maar wie weet. Voor nu was hij heerlijk en hopelijk vangen we nog wat stemmen met deze plaat:
Bedankt @Sander72 voor deze leuke opdracht!
Veel getwijfeld over wat ik wilde maken maar uiteindelijk voor een recept gegaan wat ik hier 2 jaar terug ook eens gemaakt heb .
Veel werk in de voorbereiding en ik herinner me dat ik daar lang mee bezig ben geweest destijds.
De afgelopen 2 jaar heb ik echter een hele hoop geleerd dus merkte dat het niet zon chaos was als de vorige keer..
Afin, op naar de mooie plaatjes, ik hoop dat jullie kunnen zien wanneer ik de fotocamera gepakt heb.. haha
We begonnen met het maken van de burgers door eerst riblappen 2 maals door de grove plaat te draaien. Daarna de smaakmakers toegevoegd aan het gehakt; mosterd, uien poeder, panko, fijngehakte peterselie, gesnipperd rood uitje, vadouvan, garam masala, zout en peper.
Even kort doormengen om er vervolgens 4 burgers van de maken (200g vlees elk). Vooral door die kruiden roken ze heerlijk! Vervolgens ingepakt en in de koelkast gelegd voor de volgende dag. Konden ze lekker stevig worden.
De volgende dag bleek het bezoek niet door te gaan, dus beperkte mijn run nog maar tot 1 burger.. veel werk voor 1 burger, maar de overige 3 liggen in de vriezer voor een andere keer..
Een uitje gesmoord in beetje zout, boter en vervolgens bruine basterdsuiker toegevoegd.. 20 minuten zachtjes stoven. Mijn hemel wat is dit lekker spul. Volgende keer beduidend meer van maken
Bacon uitgebakken, rode uienringen door een bakje water gehaald, augurk in plakken en augurk in blokjes en parmezaanse kaas geraspt.
Hierna nog 1 tomaat ontveld, in vieren gesneden en ontpit. Deze mochten als eerste op de Q on een goed half uur indirect te liggen.
Het ontvellen van tomaten is niet mijn hobby, maar als ik het dan achteraf zo eet vind ik het toch wel de moeite waard..
Vervolgens de burgers grillen en Italiaanse (afbak-) broodjes opwarmen. (Vrouw wilde een vega burger)
Ook nog een maiskolfje voorgekookt en afgegrild.
Zodra alles klaar was, maar meteen begonnen met bouwen, er moest immers ook nog een foto komen en ik wilde geen koude burger na al die voorbereiding! Ik heb hierdoor geen foto's van t bouwen, maar hier de volgorde van het broodje:
Top bun
Ketchup
Rode uien ringen
Augurk fijn gesneden
Gesmoorde ui
Plakje bacon
1 blaadje sla
Parmezaanse kaas
Runderpatty
2 plakken augurk
Plakje bacon
Sla
Onderkant bun
En dan heb ik nog geen eens alles gemaakt wat in het recept stond! ( Geen sjalot zoetzuur of zilveruitjes en ketchup niet zelf gemaakt)
Maar was die lekker?
Nou en of! Door al die uien en augurk, op die zoete gesmoorde uien met dat gekruide vlees en knapperige bacon, super combinatie!
Echt een fijne, niet al te vette burger maar lekker vers!
Misschien dat de eind foto nog vervangen wordt als wij deze maand wel het bezoek ontvangen, en we dus 3 van dit soort burgers op 1 plank hebben.. maar wie weet. Voor nu was hij heerlijk en hopelijk vangen we nog wat stemmen met deze plaat:
Bedankt @Sander72 voor deze leuke opdracht!
Laatst bewerkt: