BasBQ
Beef en Steak

APRIL

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
455
Hoi hoi.

Voor de foto wedstrijd " van de buren " was de opdracht april. Elke letter staat voor een ingrediënt die je zelf mag invullen.
nou nou wat een breinbreker was dit.
Overal vond ik wat voor..behalve de I.
Dagen lang aan het denken geweest..
Laat ik maar biertje nemen..wellicht dat we dan wat kunnen bedenken.

20240425_150045.jpg


Sjonge jonge..dat ik daar niet opgekomen ben..
Dus dames en heren.. voor u staat
APRIL

20240425_102001.jpg


Abrikozen jam, all brine
Peper
Ribs
IPA
Limoen Sap.

Dit zijn mijn ribbs.. potdikke zelden zulke dikke ribs gehad. Een kilo per stuk

20240424_075414.jpg


De vorige keer was dit echt een succes alleen te zout..deze keer heb een mildere pekel gekozen ( all brine) en minder lang pekelen.
De all brine, en limoen Sap gemengd en de ribben voor 24 uur in de semi seal gedaan

20240425_100431.jpg


Na 24 uur de ribs uit de pekel gehaald, en droog gedept en terug in de koelkast om aan te drogen..

Toen de Joe aangestoken op 105 en de ribs voorzien van een klein beetje rub voor de kleur. 2 dikke blokken appelhout er op en lets goo

20240425_115207.jpg


Na 2 uur even spieken..

20240425_134534.jpg


20240425_134537.jpg


Nou..dat gaat mooi..
Tijd voor een spraytje van appelazijn en wiskey.
Na nog een uurtje...

20240425_145003.jpg


Top.. tijd om ze in te pakken.
Klontje boter en een scheutje IPA.
20240425_150056.jpg


Dit mag 2 uur lekker verder garen, dan kan ik mooi een glace maken..

20240425_153055.jpg
 
Na 2 uur komen ze er zo uit..

20240425_171433.jpg


Tijd om te lakken.. en op te drogen

20240425_171805.jpg


20240425_171811.jpg
20240425_171817.jpg


20240425_171828.jpg


Zo dat ziet er mooi uit..
Nu op een bordje..

20240425_174716.jpg


Even kijken of de botjes er kaal uit komen..

20240425_174919.jpg


Toch iets rookrandje

20240425_180015.jpg


En dit blijft er dan over..

20240425_181506.jpg


Geintje natuurlijk..
We hebben voor morgen dus ook nog wat over.

20240425_190749.jpg


Super lekker gegeten..zeer sappig en zacht. Al valt er toch nog iets te halen met pekelen..dus dit blijven we voorlopig nog even fine tunen.

Dank voor het lezen.
 
🤤🤤
 
Jam Jam lekker lekker. Zien er perfect uit.

Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Mooie ribbetjes hoor.
Had je de sloroller gebruikt ?
Ja klopt.. soort van noodgedwongen ook wel.. ik twijfelde al heel lang om hem aan te schaffen voor de KJC 1. Toen mijn deflector plate in 4 stukken barste en ik toch wat nieuws moest aanschaffen meteen de knoop maar door gehakt.

Ben er zeer te vreden over, word sneller warm. Eten is veel sneller klaar, rooksmaak is meer aanwezig.
 
De ribben zien er zeer smakelijk uit

Lekker biertje ook, wordt hier met enige regelmaat genuttigd

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Nice and Shiny Ribs, mooi man!
 
Goh , net gegeten maar van die ribbels lust ik nog wel wat 😋
 
De ribben zien er zeer smakelijk uit

Lekker biertje ook, wordt hier met enige regelmaat genuttigd

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
eerlijk is eerlijk.. ik was ook echt enorm verrrast. ik koop regelmatig een speciaalbiertje, en die verdwijnt dan in de kast bij de rest van het spul.
ik had dus geen idee waar deze vandaan kwam toen ik hem opende. toen ik vervolgens 5 sterren gaf op untapt ben ik de achterkant gaan lezen, en zag toen waar die vandaan kwam😂
 
  • Leuk
Waarderingen: BasB
Doe mij ook zo'm april-recept 😅. Ziet er erg lekker uit. Hoe bewaar je de ribs zodat ze de dag erna nog lekker zijn?
 
Doe mij ook zo'm april-recept 😅. Ziet er erg lekker uit. Hoe bewaar je de ribs zodat ze de dag erna nog lekker zijn?
ja was heerlijk!
toen het afgkoeld was heb ik het in een vacumeerzak gedaan, en de vogende dag in heet water opgewarmd ( net al een diepvries sathe-tje)
mocht ik dit niet in huis hebben gehad, had ik ik het in een bakje of bordje met folie in de koelkast gezet en de dag er na in de magnetron opgewarmd ( door het hoge vet gehalte van de ribels lijkt het me sterk dat ze er droog uit komen)
 
Likkebaardend lekker. Wat een leuk idee.
Wat ga je met "mei" doen?
 
Geweldig gedaan!
 
Wat een genot om deze plaatjes te bekijken!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan