- Berichten
- 79
In de zoektocht naar methodes om pizza op een ketel bbq te maken (waar we steeds beter in worden. Kwam ik terecht bij een recept voor een Amerikaanse pizza uit een skillet.
Nu is dit gerecht geschreven voor een kamado en niet voor een ketel. Ach ja moet toch ook gaan toch.
Dus aan de slag met het deeg.
Het recept vroeg voor een lange rijs tijd dus dat hebben we ook netjes gedaan. 19 uur om precies te zijn. Helaas is gedurende deze tijd het plan van bbq moeten wijken, dus mocht het deeg de vriezer in.
Klein weekje later gaan we verder deeg uit de vriezer en laten ontdooien. Eenmaal ontdooid het deeg in de skillet gedaan en voorzichtig in vorm geduwd.
2de rijs van 2 uur.
Toen mocht die dan eindelijk belegd worden.
En op de bbq
De bbq was 250 graden en het heeft een 35-40 minuten geduurd om de pizza klaar te krijgen. Recept (op de kamado) vroeg voor 350 en 15 minuten
De pizza was heerlijk. De bodem had nog iets langer gemogen (volgende keer iets langer buiten de bbq in de skillet laten rusten).
Met 2 volwassen hebben hem net niet op gekregen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Nu is dit gerecht geschreven voor een kamado en niet voor een ketel. Ach ja moet toch ook gaan toch.
Dus aan de slag met het deeg.
Het recept vroeg voor een lange rijs tijd dus dat hebben we ook netjes gedaan. 19 uur om precies te zijn. Helaas is gedurende deze tijd het plan van bbq moeten wijken, dus mocht het deeg de vriezer in.
Klein weekje later gaan we verder deeg uit de vriezer en laten ontdooien. Eenmaal ontdooid het deeg in de skillet gedaan en voorzichtig in vorm geduwd.
2de rijs van 2 uur.
Toen mocht die dan eindelijk belegd worden.
En op de bbq
De bbq was 250 graden en het heeft een 35-40 minuten geduurd om de pizza klaar te krijgen. Recept (op de kamado) vroeg voor 350 en 15 minuten
De pizza was heerlijk. De bodem had nog iets langer gemogen (volgende keer iets langer buiten de bbq in de skillet laten rusten).
Met 2 volwassen hebben hem net niet op gekregen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk