- Berichten
- 79
Goedendag beste forumleden!
Afgelopen periode is de Spruiten Gratin post van SandyMan al regelmatig voorbij gekomen. Net als veel andere leden hier op dit forum liep het water ook bij mij door de mond tijdens het lezen van de post. Omdat ik tot gisteren nog nooit zelf spruiten had bereid of gekocht, vond ik het een leuke uitdaging om dit gerecht eens te proberen. Om het tot een complete maaltijd te maken leek het mij lekker om dit te combineren met een Longhaas en Hasselback aardappelen.
V.w.b. de voorbereiding van de spruiten heb ik de ingrediënten gebruikt zoals deze in de verschillende posts al benoemd worden. Kleine toevoeging waren de lente uitjes omdat ik die nog had liggen. Hier en daar wel naar eigen smaak de hoeveelheid van bepaalde ingrediënten aangepast. Nadat ik de aardappelen had ingesneden heb ik ze ingesmeerd met een mix van pesto, olijfolie en zeezout. Tenslotte het vlees, waardoor ik deze post dan ook als "High & Fast" topic post. Bij de slager had ik ongeveer een kilo Longhaas besteld waar ik de zeen uit heb gesneden en daarna licht gekruid heb met BraaiSout.
Voor wat betreft de overige bereiding lijken de onderstaande foto's mij een goed beeld te gegeven!
Goed weekend nog allemaal!
Afgelopen periode is de Spruiten Gratin post van SandyMan al regelmatig voorbij gekomen. Net als veel andere leden hier op dit forum liep het water ook bij mij door de mond tijdens het lezen van de post. Omdat ik tot gisteren nog nooit zelf spruiten had bereid of gekocht, vond ik het een leuke uitdaging om dit gerecht eens te proberen. Om het tot een complete maaltijd te maken leek het mij lekker om dit te combineren met een Longhaas en Hasselback aardappelen.
V.w.b. de voorbereiding van de spruiten heb ik de ingrediënten gebruikt zoals deze in de verschillende posts al benoemd worden. Kleine toevoeging waren de lente uitjes omdat ik die nog had liggen. Hier en daar wel naar eigen smaak de hoeveelheid van bepaalde ingrediënten aangepast. Nadat ik de aardappelen had ingesneden heb ik ze ingesmeerd met een mix van pesto, olijfolie en zeezout. Tenslotte het vlees, waardoor ik deze post dan ook als "High & Fast" topic post. Bij de slager had ik ongeveer een kilo Longhaas besteld waar ik de zeen uit heb gesneden en daarna licht gekruid heb met BraaiSout.
Voor wat betreft de overige bereiding lijken de onderstaande foto's mij een goed beeld te gegeven!
Goed weekend nog allemaal!