BasBQ
Beef en Steak

Aansteken

Snippers om de brandende kolen, ongeweekt en dan snel alles dicht :)

Kooktijden zijn niet vast, ik pak in als ik denk dat mijn vlees de goede kleur heeft en de bark vast zit. Bij ribs is dat na een uurtje of drie, bij pork na zo?n vijf uur.
 
Bedankt voor de info noskos, is goed gegaan aansteken platesetter erop rooster en vlees. Binnen het half uur op 160 Gr en goed te regelen als de ketel niet te heet is.

Gr rob
 
Ja, dat gaat prima.

Let op het is geen rocket science, gewoon als je ken branden dan kan je vlees erop bij low and slow.
Voor pizza duurt het langer omdat de steen door en door warm moet zijn.
 
Ik wachten eerst tot de basterd stabiel was, maar dat duurd best lang. En op de eerder genoemde methode is beteršŸ‘
 
Had nog wel even een vraag over de bastard, zag net dat de dome deksel niet goed op de ketel past.
Zal het proberen uit te leggen:
Als ik de dom deksel dicht doe steekt die over de rand, kan ik dat afstellen? Zie dat het vilt aan de buiten kant niet ingedrukt is. Heb geen lekkage. Maar irriteerd mij.
 
Geen idee! Die van mij zit goed, dus nooit de behoefte gehad om aan de schroeven te draaien. Misschien even contact opnemen met je verkooppunt of Bastard?
 
Terug
Bovenaan Onderaan