BasBQ
Beef en Steak

1e keer pulled pork

Gefeliciteerd met je knor, mooie PP. Succes met je volgende run!
 
Mooie run PP heb je gehad. Ziet er allemaal top uit.
Gefeliciteerd met je knorrie.

Of je nu 2kg of 6kg procureur op de BBQ gooit maakt niet uit. Wel even op je plaatsing letten. Dat er geen vlees buiten de convector uit steekt. Om verbrande randjes te voorkomen. En een beetje ruimte tussen de stukken. Zodat de rook er mooi omheen kan.
Ik doe enkel PP runs met 3 stukken procureur. Je verbruikt namelijk evenveel houtskool. En voorraad PP is altijd welkom

Zo liggen ze op mijn BGE L.
9c5539579c905b801efc218b33fdbfaf.jpg
 
Bram zei:
Mooie run PP heb je gehad. Ziet er allemaal top uit.
Gefeliciteerd met je knorrie.

Of je nu 2kg of 6kg procureur op de BBQ gooit maakt niet uit. Wel even op je plaatsing letten. Dat er geen vlees buiten de convector uit steekt. Om verbrande randjes te voorkomen. En een beetje ruimte tussen de stukken. Zodat de rook er mooi omheen kan.
Ik doe enkel PP runs met 3 stukken procureur. Je verbruikt namelijk evenveel houtskool. En voorraad PP is altijd welkom

Zo liggen ze op mijn BGE L.
9c5539579c905b801efc218b33fdbfaf.jpg
WoW netjes man, goeie tip ook om ze te stapelen. Heb jij enige idee hoelang een ribeye van 3,8 kg er op moet, wil hem reverse sear maken maar zit een beetje met de planning!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
gerardvld zei:
Bram zei:
Mooie run PP heb je gehad. Ziet er allemaal top uit.
Gefeliciteerd met je knorrie.

Of je nu 2kg of 6kg procureur op de BBQ gooit maakt niet uit. Wel even op je plaatsing letten. Dat er geen vlees buiten de convector uit steekt. Om verbrande randjes te voorkomen. En een beetje ruimte tussen de stukken. Zodat de rook er mooi omheen kan.
Ik doe enkel PP runs met 3 stukken procureur. Je verbruikt namelijk evenveel houtskool. En voorraad PP is altijd welkom

Zo liggen ze op mijn BGE L.
9c5539579c905b801efc218b33fdbfaf.jpg
WoW netjes man, goeie tip ook om ze te stapelen. Heb jij enige idee hoelang een ribeye van 3,8 kg er op moet, wil hem reverse sear maken maar zit een beetje met de planning!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ligt aan de temperatuur van je Q  :p  Tot een kern van 48 graden ben ik doorgaans 45 minuten tot een uurtje kwijt.
 
kapteyn zei:
gerardvld zei:
Bram zei:
Mooie run PP heb je gehad. Ziet er allemaal top uit.
Gefeliciteerd met je knorrie.

Of je nu 2kg of 6kg procureur op de BBQ gooit maakt niet uit. Wel even op je plaatsing letten. Dat er geen vlees buiten de convector uit steekt. Om verbrande randjes te voorkomen. En een beetje ruimte tussen de stukken. Zodat de rook er mooi omheen kan.
Ik doe enkel PP runs met 3 stukken procureur. Je verbruikt namelijk evenveel houtskool. En voorraad PP is altijd welkom

Zo liggen ze op mijn BGE L.
9c5539579c905b801efc218b33fdbfaf.jpg
WoW netjes man, goeie tip ook om ze te stapelen. Heb jij enige idee hoelang een ribeye van 3,8 kg er op moet, wil hem reverse sear maken maar zit een beetje met de planning!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ligt aan de temperatuur van je Q  :p  Tot een kern van 48 graden ben ik doorgaans 45 minuten tot een uurtje kwijt.
Ok super hou ik daar ongeveer rekening mee! Thanx


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
gerardvld zei:
WoW netjes man, goeie tip ook om ze te stapelen. Heb jij enige idee hoelang een ribeye van 3,8 kg er op moet, wil hem reverse sear maken maar zit een beetje met de planning!

Ik denk garen tot kern 48gr en dan stevig af grillen. Low en slow zal zeker 2u duren. Maar pin me er niet op vast. Elk stuk vlees reageerde anders. Op lage temperatuur (100gr) beginnen met roken voor het eerste uur. En als de tijd in het geding komt temp verhogen naar 150gr. Vlees afdekken en bbq opstoken. Dan 2min per kant grillen. Zo zou ik het doen iig. Miss dat er iemand is met een beter tip. Of ervaringen.
 
Bram zei:
gerardvld zei:
WoW netjes man, goeie tip ook om ze te stapelen. Heb jij enige idee hoelang een ribeye van 3,8 kg er op moet, wil hem reverse sear maken maar zit een beetje met de planning!

Ik denk garen tot kern 48gr en dan stevig af grillen. Low en slow zal zeker 2u duren. Maar pin me er niet op vast. Elk stuk vlees reageerde anders. Op lage temperatuur (100gr) beginnen met roken voor het eerste uur. En als de tijd in het geding komt temp verhogen naar 150gr. Vlees afdekken en bbq opstoken. Dan 2min per kant grillen. Zo zou ik het doen iig. Miss dat er iemand is met een beter tip. Of ervaringen.
Top ga hem morgen zo maken, zal wat foto?s posten zondag! Super bedankt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik had beloofd nog wat foto?s van de elftal bbq te posten, bij deze!

Zalm
bc3762a4e670b3e8745d7d46d64ea47b.jpg
e8d7b708a73970de93d5fc15302bbcae.jpg


Garnalen
43fa8ede91aafcdca192eae01a28a516.jpg


Ribeye
d9741f15f2581c4ecc91900a38ee41fe.jpg

7cecce759c6063d889cdeca01a456b8e.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat is helemaal goed gekomen zo te zien. Ribeye ziet er ook goed uit. Hoe lang had ie nou uiteindelijk nodig op de Q?
 
Bram zei:
Dat is helemaal goed gekomen zo te zien. Ribeye ziet er ook goed uit. Hoe lang had ie nou uiteindelijk nodig op de Q?
Ja die gasten hadden nog nooit een bbq op deze wijze meegemaakt wat het extra leuk maakte. Ribeye heeft net iets langer als 2 uur gelegen daarna even aangeschroeid, was heerlijk mals!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er toch prima uit de zalm is ook mooi zo met de stukjes citroen erin  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan