BasBQ
Beef en Steak

1e Brisket (point)

 
 
 

Ginko

Kooltjesharker
Berichten
139
Vandaag was het eens tijd voor mijn 1e Brisket. Een USA Grain-Fed Brisket Point van ongeveer 2,1Kg (voor het trimmen)

Zaterdag ontvangen en laten ontdooien in de koelkast
Zondag ge?njecteerd met runderbouillon, appelazijn en worcestershire en gerubt met half half peper/zout en een beetje paprikapoeder
Maandag om 7:00 het koetje op de smoker en hem ongeveer 1,5/2uur lang in de rook laten hangen.
Maandag om 14:50 ingepakt en om 17:05 was de temperatuur behaald.

Daarna nog 1u 1,5u dik ingepakt in een koelbox gehouden, vlees was daarna nog +70 graden.

Het jus heb ik opgevangen, wat bloem en worcestersaus bij gemengd en dat gecombineerd met gekookte aardappelen en een lekkere salade maakte een top maaltijd!

Eindresultaat: (de rest van de foto's onderaan deze post)

UpQuxVH.jpg


MAiKIYL.jpg


En wat vonden we ervan?

Heerlijk!, op 2 hoeken een beetje droog, maar verder over het algemeen goed en lekker. Wel jammer dat de rookring maar klein is gebleven.


Dit is het verloop van de temperaturen: (excuses voor de knip&plak opmaak)

7:10 9 92
7:20 19 96
7:30 30 94
7:40 40 94
7:50 49 96
8:00 54 97
8:10 58 100
8:20 62 99
8:30 64 97
8:40 66 97
8:50 67 100
9:00 68 111 Deksel eraf, foto, temp check
9:10 68 118
9:20 68 130
9:30 68 127
9:40 68 130
9:50 67 129
10:00 67 129
10:10 67 125
10:20 67 115
10:30 67 117
10:40 68 116
10:50 68 112
11:00 68 109
11:10 69 110
11:20 69 109
11:30 69 105
11:40 70 105
11:50 70 80 Deksel eraf, foto, temp check, waterpan vullen, vlees sprayen
12:00 69 99
12:10 69 101
12:20 69 99
12:30 70 99
12:40 70 98
12:50 71 99
13:00 71 99
13:10 72 68
13:20 73 96
13:30 73 85 deksel eraf, foto, sprayen
13:40 73 96
13:50 73 98
14:00 73 100
14:10 73 100
14:20 74 98
14:30 74 98
14:40 75 97
14:50 74 93 deksel eraf, vlees ingepakt
15:00 75 96
15:10 76 100
15:20 77 101
15:30 78 99
15:40 79 97
15:50 80 94
16:00 81 97
16:10 82 105
16:20 84 114
16:30 86 111 Waterpan vullen
16:40 87 112
16:50 88 115
17:00 90 115
17:05 91 114 doeltemp behaald
17:10 91 113

Runtime: 10u


Nog meer foto's:


Net begonnen

sAueY05.jpg



Ervaring met de TipTop temp van Maverick kom ik in een ander draadje op terug

eFuRatW.jpg



9:00 (begin van de zone)

iZK0cuZ.jpg


SppP48c.jpg



Stekkie, inc waakhond

DPuv4h9.jpg



12:00 (net na de zone/einde zone)

jNQVrRg.jpg


hh8mNer.jpg


P2ztjQU.jpg



73 graden

YSeBnqF.jpg



Net uit de folie

3wZIreU.jpg



Eindresultaat

UpQuxVH.jpg


MAiKIYL.jpg
 
Dat wordt lekker smullen vanavond zo te zien!! ben benieuwd naar het eindresultaat
 
Goed bezig!
 
Dat wordt echt smullen
Ziet er goed uit. Erg nieuwsgierig naar het vervolg.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hoe smaakte je vlees?
 
Mooie run. Gefeliciteerd.
Waakhond is moe na een potje sparren met zijn sparring maatje zeker  :)
(sparring maatje nog net (ook) uitgeteld op het randje van de foto te zien)
 
SilverFox zei:
Hoe smaakte je vlees?

Goed!, staat meer in dat grote verhaal in de startpost.

Ik heb deze sessie op de barbecook XL gedaan..die ik niet hoog heb zitten, maar met wat alufolie goed toch luchtdicht genoeg gekregen, temperatuur netjes kunnen houden op dat uurtje 130c na.

2 punten waren wat droog, ik denk door dat uurtje. Maar verder was het vlees lekker!  Maar, gezien de hogere prijs en toch meer "moeite" zou mijn keuze voor een groep mensen toch eerder voor een PP sessie zijn.


Ook grappig is dat ik Imgur gebruik om deze foto's te delen en daar kan men ook commentaar leveren, meerendeel zegt gelijk..tja, is overcooked, is niet lekker..haha, die denken dat het een biefstuk is en maar tot 55c hoeft te komen.
 
Ridevi71 zei:
Mooie run. Gefeliciteerd.
Waakhond is moe na een potje sparren met zijn sparring maatje zeker  :)
(sparring maatje nog net (ook) uitgeteld op het randje van de foto te zien)

Ja niet gek, die was tegelijk met mij om 05:00 naar beneden gekomen en heeft alle voorbereiding en waakdienst naast me of op schoot gezeten.. het is voor haar denk ik net zo belangrijk als voor mij  :D

Misschien was ze daarom ook teleurgesteld dat ze niks kreeg...tja, het was te lekker om te laten staan..

EDIT: ze heeft wel als dank een (honden)snoepje gekregen
 
Ginko zei:
Ridevi71 zei:
Mooie run. Gefeliciteerd.
Waakhond is moe na een potje sparren met zijn sparring maatje zeker  :)
(sparring maatje nog net (ook) uitgeteld op het randje van de foto te zien)

Ja niet gek, die was tegelijk met mij om 05:00 naar beneden gekomen en heeft alle voorbereiding en waakdienst naast me of op schoot gezeten.. het is voor haar denk ik net zo belangrijk als voor mij  :D

Misschien was ze daarom ook teleurgesteld dat ze niks kreeg...tja, het was te lekker om te laten staan..

EDIT: ze heeft wel als dank een (honden)snoepje gekregen

+1
 
Lekker hoor!
 
Mooi eindresultaat, zeker voor een eerste keer! Daar had ik mijn tanden ook graag ingezet.
Gefeliciteerd met je Koe!
 
Heerlijk!, op 2 hoeken een beetje droog, maar verder over het algemeen goed en lekker. Wel jammer dat de rookring maar klein is gebleven.



Ziet er prima uit.  :)
Jammer van de rookring, maar uiteindekijk gaat het toch om de smaak nietwaar?
 
Hans zei:
Ziet er prima uit.  :)
Jammer van de rookring, maar uiteindekijk gaat het toch om de smaak nietwaar?

Jep, daarom jammer van die ring..rook smaak was niet goed aanwezig
 
Ginko zei:
Hans zei:
Ziet er prima uit.  :)
Jammer van de rookring, maar uiteindekijk gaat het toch om de smaak nietwaar?

Jep, daarom jammer van die ring..rook smaak was niet goed aanwezig


Het weg blijven van een rookring wil niet altijd zeggen dat je vlees onvoldoende gerookt is en daardoor ook minder naar rook smaakt.
Volgens deze site tenminste.


https://bbq-helden.nl/soorten-rookhout-gebruiken/


 
Ziet er goed uit.
Moet ik ook nog steeds een keer maken.
 
:)
Ren? zei:
Ziet er goed uit.
Moet ik ook nog steeds een keer maken.


Niet te lang wachten want van uitstel komt......................... juist, en het is zoooo lekker!  :) !
 
Hans zei:
:)
Ren? zei:
Ziet er goed uit.
Moet ik ook nog steeds een keer maken.
Niet te lang wachten want van uitstel komt......................... juist, en het is zoooo lekker!  :) !
Klopt, maar het is een lastig stuk en ik denk dat het idee daarvan ook mensen afschrikt om het zomaar even te doen.

Ik had ook eerst het idee te wachten tot ik een goede smoker had. Maar ik heb het toch voor elkaar gekregen op de huidige smoker  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan