BasBQ
Beef en Steak

16,5 uur Boston Butt

 
 

defjam74

Stoker
Berichten
419
Bij de Makro zag ik een 5 kg BB.
10 eruro de kg (excl).

Overmoedig ging ik over tot aankoop.

Na vele filmpjes kijken en wat forumpjes afgestruind (honorable mention @Bart1978) besloten om vrijdag op zaterdag de WSK zijn werk te laten doen.

Donderdag, het vlees in de rub gedaan. Garlic butter van Angus Oink als eerste laag en Honey rub van Kosmos.
Verschillende verhalen gezien over de vetlaag, ik heb het aangehouden.

Ik gebruikte een mix van Ecobrasa & Acacia, geen rookhout.

Om 2130 vrijdagavond tegen het vlees gedag gezegd + een klein gebedje.
De temp op de WSK stond op 115/125 C, vond ik prima.
Ik heb 1 keer net voor 0.00 beide schuifjes echt een mm dichter gemaakt.

De volgende ochtend stond de temp nog steeds op 115/125C. 🤪🤗🤯

Ik heb het maar gewrapped, eindtemp had ik op 90C gezet.
En toen rond 14.00, het belletje.
Naar binnen gebracht en toen de droptest gedaan. Zie gifje.
Daarna 1,5 uur in de oven om te rusten.
En toen en toen, eindelijk. Pullen!!!

Wat vet scheiden en direct een sandwichtje gemaakt met wat relish.

Wat anders doen: het topvet toch weghalen en misschien iets scherpere of meer rubs gebruiken.

Either way, ik ben blij. Ben ook trots op de WSK en mezelf.

Fijne zaterdag.

1000008123.jpg


1000008126.jpg


1000008136.jpg


1000008161.gif


1000008162.gif


1000008159.jpg
 
Wow top resultaat! Bedankt voor de credits, was niet nodig geweest. Daarvoor zit ik (en vele anderen) hier op het forum.

Eet smakelijk en tot de volgende bereiding!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Mooi hoor, lekkere sessie 😋kwaliteit vlees ook goed bevonden?
 
Mooi resultaat. Het is een groot stuk vlees en kan dus veel rub gebruiken, je kan ook achteraf nog rub toevoegen.
 
Wat een feestje moet dat zijn geweest naar 16,5 uur geduld hebben😋👍🏻
 
Voor PP neem ik altijd een BB van 5 tot 6,5kg en krijg hem op 8 a 9u klaar met het wedstrijdrecept van Noskos.

Het ziet er heerlijk uit. En je hebt genoeg.
 
Dat is inderdaad een beste tijd. Wat goed dat de temperatuur over de nacht goed is gebleven.
Ik weet niet of ik dat aangedurfd had.

Ziet er heel goed uit.
 
Dat moet toch je beste weekend van het jaar zijn al?
Ik was meer trots dat de bbq zo lang stabiel kon blijven. Ik was ongeduldig omdat ik het vlees wilde pullen plus het been eruit wilde halen.
Het ging mij niet eens meer om het vlees.
Het was inderdaad wel een geslaagde dag.
 
Voor PP neem ik altijd een BB van 5 tot 6,5kg en krijg hem op 8 a 9u klaar met het wedstrijdrecept van Noskos.

Het ziet er heerlijk uit. En je hebt genoeg.
Dit is voor mij ook de laatste keer, volgende keer weer gewoon een procureurtje van een paar kg.
De vriezer zit inderdaad weer vol.🤣
 
Dat is inderdaad een beste tijd. Wat goed dat de temperatuur over de nacht goed is gebleven.
Ik weet niet of ik dat aangedurfd had.

Ziet er heel goed uit.
Dank u.

Dit was mijn tweede overnight.
Het maakt natuurlijk ook uit dat het niet gek koud was.
Gewoon doen, desnoods met een tempregelaar.
Ik deed het toevallig zonder.
 
Dit is voor mij ook de laatste keer, volgende keer weer gewoon een procureurtje van een paar kg.
De vriezer zit inderdaad weer vol.🤣
Ik heb nog maar 3 x pulled pork gemaakt, waarvan 2 x een Boston Butt. Ik vind dat wat aangenamer omdat het direct een enorm groot stuk is.
 
Als ik pulled pork maak leg ik het rooster vol. Maar dat kunnen ook 3 of 4 procureurs zijn.
Met het snelle recept van Noskos doe ik het gewoon overdag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan