BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Schaaferr

  1. S

    Gezocht: BBQ Workshop Rotterdam

    Ik ben echt op zoek naar een locatie in/rond Rotterdam. Budget 50-80 euro p.p.
  2. S

    Gezocht: BBQ Workshop Rotterdam

  3. S

    Steaks met goede marmering - waar te krijgen?

    Welke Hanos ga je?  Ik maak altijd een leuk praatje met de slager in de Hanos Delft.  Goede prijs kwalitekt die hij de laatste tijd heeft liggen zijn de geimporteerde Vaars Cote de Boeuf van 19 euro per kg,  en de Australian Rib Steak van 12 euro per kg. Beiden voor veel mensen te vet, maar...
  4. S

    Gegrilde perzik met vanilleijs

    Als variant op dit gerecht: de perziken in geheel (met schil)  roken op eikenhout: 30-45 minuten op 150 deg.  C. Daarna vel er makkelijk aftellen en serveren op bovenstaande manier.
  5. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Het Resultaat: -Een super Wagyu Brisket in 18 uur tijd gegaard tot 93 deg. C (Point), en 2 uur in hold. Point was super mals en sappig, flat helaas droog. Volgende keer ga ik niet meer voor een whole packer (alleen point), of gaar ik de point maar tot 87 deg. C. -Verse ribben heerlijk mals...
  6. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Nou,  ik heb een stall op 87 graden C?  Hopelijk komt hij er zo doorheen,  wil hem om 6 kunnen serveren.
  7. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    De brisket gaat goed,  een mooie zwarte korst en 80 deg C.  Vannacht om 4 uur de wekker gezet,  Q temp was teruggelopen naar 95 C en de brisket was terug van 64 naar 61, 3 uurtjes verloren daar maar ik heb de tijd!
  8. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Haha, dank je, op de minuut precies, hij ligt erop!
  9. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Dat heb ik qua tijd ook aangehouden! Uiteindelijk heb ik een beetje mosterdpoeder, uienpoeder, suiker toegevoegd aan de pezo!
  10. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    De Brisket is gerubt, heb er zin in. De bastard links aangestoken, de brisket leg ik erop met de point links en flat rechts.
  11. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Nou, verslagje 3e dag: -Vanmorgen 5 kg geitenschouder gesneden en aan 100 stokjes geregen. Wat een rotklus maar ik heb nu 3 schalen zoals op de nieuwe foto. -2e run ribben: 3-1-1, nu geen saus gebruikt maar afgegrild met een beetje extra rub. Het aroma van de IPA en venkelzaad komen nu beter...
  12. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Ik heb een derde koelkast gehuurd.
  13. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    Eerste 12 ribben klaar, zijn goed gelukt! 1 viel uit elkaar, die hebben we gelijk soldaat gemaakt. De ribben stoven in IPA en venkelzaad is super! Ze komen heel lekker uit de pakketjes. Helaas is mn BBQ saus op basis van IPA, suiker, worcestershire sauce te overheersend (wel lekker), maar de...
  14. S

    One vs. all: Brisket, Ribben, Sate Kambing

    De eerste lading ribben hebben nu 2 uur indirect, en 1.5 uur in folie met IPA gehad. Alles loopt lekker, kan me geen fijnere vakantie wensen. Foto's ge-update
Terug
Bovenaan Onderaan