BasBQ
Beef en Steak

Daar gaat ie dan,mijn Pulled pork

 
 

Mark b

Stoker
Berichten
397
Ik heb wat bedacht wat jullie vast nog niet kennen,ik ga van procureur Pulled pork maken(hoop ik)
Dus laatst bij de Makro een stuk mee genomen van 2.8 kg.
Het stuk in 2e gesneden om vervolgens te bedenken dat ik t in z’n geheel wil,over een planning gesproken ……….😔
Na het noskos filmpje te hebben gezien besloten dat ik t ook wilde injecteren met vloeistof,dat staat heel kundig en dokter achtig.
Dus receptje gezocht en dit een klein beetje aangepast en er ook wat ketjap manis bij gedaan.
Vervolgens de kruiden van noskos d’r op maar zo uit t zakje is maar simpel dus d’r moest ook een kruidenbeker komen die verdacht veel leek op een tuitbeker van een baby maar dan met een deksel voor volwassenen.
En nu mag ie ff nachtje slapen in de koelkast en dan gaan we morgen voor het eerst met een snake aan de gang,ben erg nieuwschierig wat t gaat worden.
IMG_5270.jpeg
4937fce6-0834-46be-bb00-6c2ca00e1cab.jpeg
c6181422-7989-46c7-aae9-48481bf637c5.jpeg
 
Hophop gas erop!
 
Succes, bij mij ligt er ook een stukje op de kamado
 
Volgens mij moet het helemaal goedkomen als ik het zo bekijk.
Nou dat valt klein tikje tegen,de snake doet z’n werk dat zeker maar m’n temp wil niet echt hoger dan een graadje of 70
Al extra rijtje briketten er bij gedaan en scheelde al een hoop maar echt hoger wil ie niet meer
 
Snake aan andere kant ook aansteken.
Doe enkele briketten of houtskool in starter, als ze heet zijn uw snake mee aansteken.
Snake stapelen met meer luchtdoorvoer kan ook helpen. Dus niet zo netjes als nu.
 
Snake aan andere kant ook aansteken.
Doe enkele briketten of houtskool in starter, als ze heet zijn uw snake mee aansteken.
Snake stapelen met meer luchtdoorvoer kan ook helpen. Dus niet zo netjes als nu.
Doe ik het s netjes weer niet goed 😂maar aan de andere kant ook aan steken ga ik doen dank je wel 👍
 
Nou dat valt klein tikje tegen,de snake doet z’n werk dat zeker maar m’n temp wil niet echt hoger dan een graadje of 70
Al extra rijtje briketten er bij gedaan en scheelde al een hoop maar echt hoger wil ie niet meer
Heb je de temperatuur inmiddels wat hoger weten te krijgen?
 
Ja is nu rond de 115,volgens noskos na vijf uur er af maar denk dat ik m iets langer ga geven omdat ik heel lang zwaar onder de temp heb gezeten
Dat is een prima temperatuur voor de BBQ, wat is de kerntemperatuur nu van je vlees?
 
Dat is een prima temperatuur voor de BBQ, wat is de kerntemperatuur nu van je vlees?
Ik zit nu aan de 62 graden en zou naar de 74 moeten.
Moet wel zeggen dat temperatuur regelen op een bbq iets is waar je wat mee moet oefenen,niet echt vanzelf sprekend
 
Ik zit nu aan de 62 graden en zou naar de 74 moeten.
Moet wel zeggen dat temperatuur regelen op een bbq iets is waar je wat mee moet oefenen,niet echt vanzelf sprekend
Dat is een kwestie van veel oefenen, een goede reden dus om je bbq veel aan te zetten😜
Als ik mij niet vergis zou dan de volgende stap zijn dat je het vlees moet insmeren met de glaze en het dan nog twee uurtjes laten liggen? Dat zou nu wel kunnen hoor als je aan de vijf uur zit.
 
Ik zit al ruimschoots aan de vijf uur omdat ik hem wat langer heb laten liggen ivm de te lagen temperaturen aan t begin.
Glaze zit er op dus nu twee uurtjes voor ze in t aluminium mogen
IMG_5286.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan