- Berichten
- 3.055
De boodschappen waren al gedaan toen ik tegen de vrouw zei; we gaan toch wel bbq'en met al die mooie dagen hé??
Ik zag 2 grote ogen en een zweet druppeltje verschijnen.. Ehhh, ja die Parmigiana kan je wel op 't ei maken? En, dat bleek Weer een groot succes. Het is een gerecht wat we vaak eten als het mooier weer begint te worden.. Geen idee waarom want je kan dit het hele jaar door eten.
@Jet schreef de aubergine variant al eens uit, die ons overigens ook erg beviel, in het recepten stuk:
Nu was het tijd voor Hollands favoriet, de courgette. Of wel: Zucchini!
Een basis sausje van gefruitte ui en knoflook, afgeblust met passata, daarna wat balsamico azijn (vandaag geen azijn maar balsamico crema gebruikt). Dat was klaar.
We grillen de courgette altijd als we dit eten dus het gietijzer boven de kooltjes heet laten worden en de inholiede plakken courgette op gelegd.
Toen die zo ver waren zijn we gaan bouwen..
Laagje saus, courgette..
Vervolgens weer een laagje saus en weer courgette.
En daarop weer saus, plakken mozzarella en vers geraspte parmazaanse kaas.
En daaroverheen panko.
En zo, hups, terug op 't ei, die inmiddels indirect op 180-200 graden was.
30-45 minuutjes wachten en toen zag hij er zo uit;
Het broodje kwam iets te laat want toen ik die erbij wilde leggen was het al zo ver.. Gelukkig blijft zo'n massa tomatensaus erg lang heet in de braadslede.
Dus alle tijd om nog even een afbak ciabatta erop te leggen. Eerste indirect, toen laatste stuk nog even direct.
Hiermee naar binnen gegaan en een lekker bordje gemaakt, met een glaasje rood.
Genieten dit.
De laatste foto toont wel hoe het smaakte;
Recept geleend van de appie, maar zoals gezegd hier blijft ie al jaren terug komen.
Bedankt voor 't lezen!
Ik zag 2 grote ogen en een zweet druppeltje verschijnen.. Ehhh, ja die Parmigiana kan je wel op 't ei maken? En, dat bleek Weer een groot succes. Het is een gerecht wat we vaak eten als het mooier weer begint te worden.. Geen idee waarom want je kan dit het hele jaar door eten.
@Jet schreef de aubergine variant al eens uit, die ons overigens ook erg beviel, in het recepten stuk:
Groente: Melanzane alla Parmigiana
Naar een recept uit de Allerhande 2 grote Augergines of 3 tot 4 kleine Olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, fijngesneden 2 blikken gepelde tomaten a 400 gr. (Heinz) 2 tl. suiker 100 gr. Parmezaanse kaas (zelf raspen van een stuk Grano Padano, geen zakje kant en klaar) 2 zakjes...
www.bbqgenootschap.nl
Nu was het tijd voor Hollands favoriet, de courgette. Of wel: Zucchini!
Een basis sausje van gefruitte ui en knoflook, afgeblust met passata, daarna wat balsamico azijn (vandaag geen azijn maar balsamico crema gebruikt). Dat was klaar.
We grillen de courgette altijd als we dit eten dus het gietijzer boven de kooltjes heet laten worden en de inholiede plakken courgette op gelegd.
Toen die zo ver waren zijn we gaan bouwen..
Laagje saus, courgette..
Vervolgens weer een laagje saus en weer courgette.
En daarop weer saus, plakken mozzarella en vers geraspte parmazaanse kaas.
En daaroverheen panko.
En zo, hups, terug op 't ei, die inmiddels indirect op 180-200 graden was.
30-45 minuutjes wachten en toen zag hij er zo uit;
Het broodje kwam iets te laat want toen ik die erbij wilde leggen was het al zo ver.. Gelukkig blijft zo'n massa tomatensaus erg lang heet in de braadslede.
Dus alle tijd om nog even een afbak ciabatta erop te leggen. Eerste indirect, toen laatste stuk nog even direct.
Hiermee naar binnen gegaan en een lekker bordje gemaakt, met een glaasje rood.
Genieten dit.
De laatste foto toont wel hoe het smaakte;
Recept geleend van de appie, maar zoals gezegd hier blijft ie al jaren terug komen.
Zucchini alla parmigiana recept - Allerhande | Albert Heijn
Zelf Zucchini alla parmigiana maken? Met dit recept van Allerhande zet je een feestje op tafel. Bekijk ingrediënten en bereidingswijze!
www.ah.nl
Bedankt voor 't lezen!