BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer beef jerkey

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Zag van de week het recept van flamin firefighter voor beef jerkey.
Redelijk eenvoudig recept en ik zei gelijk dat die met stip op mijn lijst kwam.
En met stip betekent zo snel mogelijk.
Dus gisteren een kilo kogelbiefstuk in dunne plakken gesneden en in de marinade gezet.
DSC01741.jpg


Vandaag was het tijd voor het drogen. Om de temperatuur laag te houden werk ik dit keer met een streng briketten.
Aan het begin leg ik 4 brandende briketten en ik hoop zo de temperatuur optimaal te kunnen regelen.
Gelukkig werkt de buitentemperatuur goed mee :(.
In het aluminium zitten beuken snippers om een rooksmaak te geven.
DSC01738.jpg


En dan de roosters erop met het vlees.
DSC01742.jpg


Ben zelf ook zeer benieuwd of de bedachte theorie ook het gewenste resultaat geeft :)
 
Ben benieuwd wat je er van vind,succes.
 
structor zei:
Zo je laat er geen gras over groeien. De alufolie is simpel weg opgerold met daarin de beukensnippers, ik neem aan met gaatjes om de rook te laten ontsnappen?
Klopt helemaal
 
mooi project, ben benieuwd of je bedachte temperatuur regeling een beetje goed uitpakt
 
Succes!
 
Dat ziet er goed uit, ben benieuwd naar het vervolg.
 
spannend hoor, het begin ziet er al prima uit
 
ik ook!  we kijken graag mee  ;)
 
en? is het gelukt bert?
 
En? En? En? En? En?  Ben helemaal niet nieuwsgierig hoor?
 
Na uiteindelijk 12 uur drogen het vlees eraf gehaald.
Het is mooi hard en droog geworden.
DSC01760.jpg


Mijn bbq blijft mij nog steeds verbazen in positieve zin. Het is onwaarschijnlijk wat er verbruikt is aan briketten na 12 uur.
De uitgedachte theorie blijkt in praktijk ook uitstekend te werken. De temperatuur is zo prima laag te houden.
DSC01756.jpg
 
structor zei:
Zo die ring heeft echt goed gewerkt! Hoe warm werd het nu?

En meest belangrijk hoe is het vlees qua smaak geworden?

De temperatuur zat continu tussen de 58 en 60 graden.
Ik vind het lekker. De rest van de familie ligt al op bed.
Als je het in je mond neemt en er even op kauwt dan komt de volle smaak pas naar voren.
Heerlijke snack
 
Prachtig zeg, zeker slim om te onthouden met die ring.
Geen idee over dat  hele beef Jerkey gedoe.
Ik sta nog niet direct in de startblokken.

Wel top uitgevoerd
 
Ja, gek eigenlijk, normaal doen we er alles voor om te zorgen dat het vlees niet uitdroogt. En nu moet het juist weer zo droog mogelijk. ;)

Maar ondanks dat ik dan weer niet zo weg ben van die beef jerky die ze bij de walmart in zakjes verkopen, ga ik dit toch wel eens proberen, maar dan niet gelijk met een hele kilo tegelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan