TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Picanha chimmichurri  (gelezen 632 keer)

eevgeelie

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 4
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #15 Gepost op: 14 september 2018, 10:23 »
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
Eerst vetkap ingesneden , en gepekeld met zout. Daarna afgeklopt.
Verder niks alleen de chimmichurri saus erna.
Ik vind dat er geen rub of marinade op picanha hoort, het vlees is al lekker van zichzelf!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

eggheadbos

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #16 Gepost op: 14 september 2018, 11:02 »
Ja klopt is een lekker en mooi stuk vlees bedank voor het bericht

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.860
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #17 Gepost op: 14 september 2018, 11:41 »
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Een mooi stuk Picanha heeft aan wat zout en peper genoeg, sommige brengen de peper er pas op als het vlees klaar is om een bittere smaak te voorkomen. (ergens gelezen, weet niet of dat ook echt zo is)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.133
  • Rick
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #18 Gepost op: 14 september 2018, 13:19 »
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Een mooi stuk Picanha heeft aan wat zout en peper genoeg, sommige brengen de peper er pas op als het vlees klaar is om een bittere smaak te voorkomen. (ergens gelezen, weet niet of dat ook echt zo is)

tijdens het affakkelen kunnen kruiden e.d. verbranden. Vandaar peper naderhand toevoegen.
Wij doen dat ook met zout, zodat ieder zijn eigen "zoutgehalte" kan bepalen.
Being a vegetarian is a big missed steak

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #19 Gepost op: 14 september 2018, 13:29 »
Waarom altijd het woord "affakkelen" gebruiken?

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.860
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #20 Gepost op: 14 september 2018, 13:43 »
Wat voor kruiden heb je gebruikt voor op het vlees of alleen zout

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Een mooi stuk Picanha heeft aan wat zout en peper genoeg, sommige brengen de peper er pas op als het vlees klaar is om een bittere smaak te voorkomen. (ergens gelezen, weet niet of dat ook echt zo is)

tijdens het affakkelen kunnen kruiden e.d. verbranden. Vandaar peper naderhand toevoegen.
Wij doen dat ook met zout, zodat ieder zijn eigen "zoutgehalte" kan bepalen.


Dank voor de aanvulling Rick   :)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

eggheadbos

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #21 Gepost op: 14 september 2018, 14:23 »
Ja ik doe ook altijd de peper n.a. de hand erop anders verbrand het en word inderdaad bitter

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


SAN-RHN

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 81
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #22 Gepost op: 15 september 2018, 09:07 »
Lekker picahna! Vorige week nog gemaakt. Mooie foto van het affakkelen gemaakt!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk


Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.860
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #23 Gepost op: 15 september 2018, 09:31 »
Mooi vuurwerk, de kunst is om het met zo weinig mogelijk vlammen te doen om verbranden te voorkomen maar wel dat mooie bruine kleurtje te krijgen ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

SAN-RHN

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 81
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #24 Gepost op: 15 september 2018, 09:42 »
Mooi vuurwerk, de kunst is om het met zo weinig mogelijk vlammen te doen om verbranden te voorkomen maar wel dat mooie bruine kleurtje te krijgen ;)
Die vlammen komen vanzelf van de vetlaag. Veel en snel verplaatsen en niet lang boven de vlammen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk


eggheadbos

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #25 Gepost op: 15 september 2018, 11:25 »
Ziet er goed uit en klopt inderdaad wat je zegt veel en snel verplaatsen voor je foto natuurlijk wel mooi die vlammen bqqzuh

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.860
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #26 Gepost op: 15 september 2018, 11:30 »
Natuurlijk, maar we blijven toch pyromanen nietwaar  :D
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

eggheadbos

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #27 Gepost op: 15 september 2018, 11:39 »
Zekers hahah

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.860
Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #28 Gepost op: 16 september 2018, 09:22 »
Ziet er goed uit en klopt inderdaad wat je zegt veel en snel verplaatsen voor je foto natuurlijk wel mooi die vlammen bqqzuh

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Ben ik het helemaal mee eens :D

Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Picanha chimmichurri
« Reactie #28 Gepost op: 16 september 2018, 09:22 »