Auteur Topic: Beef Jerky - Oosterse variant  (gelezen 755 keer)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.002
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #15 Gepost op: 30 april 2018, 21:41 »
Oh ja... ik zag Rick zijn lapjes droog deppen. Ik deed dat juist niet. Ik hou van dat kleverige rokerige jasje van de marinade rond het vlees... dus doe dit naar inzicht en eigen Foodporn gerief!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

DanBras

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.527
  • Tikus Kecil Rakus
    • RiddleQ's - Ridiculous Good BBQ!
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #16 Gepost op: 02 mei 2018, 13:48 »
Top, thanks Sander.
3-4mm geeft wat dat betreft dan precies de goede dikte van de jerky als deze klaar is.

Ik heb veel verschillende soorten jerky, zowel commercieel als 'home made', gegeten en geproefd maar ik moet eerlijk zijn dat de jerky die ik van je van het weekend proefde de beste 'home made' jerky is die ik tot nu toe gegeten heb. Je recept is dus een heel mooi uitgangspunt om zelf weer een keer jerky te gaan maken  :D
OTP 47/57/67, WSM 57 (2x), WGA (2x), Monolith, GF 300E / 2018 Q-o-Meter: 33x
KCBS Certified BBQ Judge & Table Captain / Team captain of award winning BBQ-team RiddleQ's

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.002
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #17 Gepost op: 02 mei 2018, 22:32 »
Top, thanks Sander.
3-4mm geeft wat dat betreft dan precies de goede dikte van de jerky als deze klaar is.

Ik heb veel verschillende soorten jerky, zowel commercieel als 'home made', gegeten en geproefd maar ik moet eerlijk zijn dat de jerky die ik van je van het weekend proefde de beste 'home made' jerky is die ik tot nu toe gegeten heb. Je recept is dus een heel mooi uitgangspunt om zelf weer een keer jerky te gaan maken  :D

Nou Danny, dat maakt hem in potentie 'Award-Winning'.
Ik rookte de beef op Zweeds Kersenhout van mijn zus!
Wat een compliment!
Succes!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Denny

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 102
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #18 Gepost op: 06 mei 2018, 11:54 »
Gisteren deze gemaakt, helaas geen Helen Ketjap Manis kunnen vinden, maar dat mocht de pret niet drukken.
Heerlijk! Ben alleen bang dat de voorraad volgend weekend niet haalt  ;)

Bedankt voor het recept Sander!
Weber OTG 47 * WSM 47 * WGA * Dutch Oven

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.002
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #19 Gepost op: 06 mei 2018, 20:48 »
Klasse Denny! Helen vind je bij veel Surinamers. Het is hele zoetige lekkere kruidige handel. Ik hou daarvan! Misschien is variƫren met rookhout ook leuke variatie. Wat gebruikte jij?
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Denny

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 102
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #20 Gepost op: 06 mei 2018, 21:59 »
Ik heb kersen gebruikt. Had beetje moeite om de wsm stabiel te houden. Hoe zie jij of ze klaar zijn? Als ze scheuren? Dit was nu de tweede keer dat ik beef jerky maakte,  maar deze smaakte stukken beter als de eerste keer. Ik ga er van uit dat het nog beter kan  ;)
Weber OTG 47 * WSM 47 * WGA * Dutch Oven

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.002
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Beef Jerky - Oosterse variant
« Reactie #21 Gepost op: 06 mei 2018, 22:50 »
Ik heb kersen gebruikt. Had beetje moeite om de wsm stabiel te houden. Hoe zie jij of ze klaar zijn? Als ze scheuren? Dit was nu de tweede keer dat ik beef jerky maakte,  maar deze smaakte stukken beter als de eerste keer. Ik ga er van uit dat het nog beter kan  ;)

Tja... ze moeten drogen maar het gaat vooral om het fijne mondgevoel. Dus probeer. Ik heb het meeste netjes gevacumeerd en dan verdeelt het vocht zich ook weer een beetje!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count: