Auteur Topic: Zigeuner steaks  (gelezen 7224 keer)

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Zigeuner steaks
« Gepost op: 12 maart 2016, 20:21 »
Eindelijk prima weer voor de bbq.
Vandaag een variant gemaakt op de houthakkersteak die in dit draadje staat.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6569.0

Het vlees is hetzelfde, een paar mooie dikke plakken procureur.
Lange plakken bacon
Kruiden in theelepels:
1 oregano
1 basilicum
2 paprikapoeder
1 uienpoeder
1 koreander
1/2 cayennepeper (hou je van pittig dan 1)
1 mosterd
2 tenen knoflook
2 zout
Ik lust het niet maar voor degenen die van tomaat houden kun je wat tomatenpuree of iets dergelijks toe voegen.
Knoflook goed fijn hakken en het geheel door elkaar mengen. Beetje water erbij en de droge kruiden lekker vocht op laten nemen. Ik heb het 1 nachtje laten staan.
Het vlees er lekker mee insmeren.



Spek er omheen vouwen.



Ik heb ze daarna rustig laten garen op 120 graden met een klein blokje beuken tot 80 kern en vervolgens nog even een korstje gegeven boven de houtskool.
Prima variant.


Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Xander

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 310
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #1 Gepost op: 12 maart 2016, 20:32 »
Damn. Krijg er honger van.  :P
BBQ-count 2015: niet meer bijgehouden.

Weber Bar-B-Kettle 47cm, el cheapo offset smoker, drummetje voor op de camping.

I-grill mini

Rob65

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 302
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #2 Gepost op: 12 maart 2016, 20:44 »
Ziet er lekker uit. Ga ik ook maar eens maken.
BGE Large, WGA, Smokey Joe, ThermoWorks Smoke
Bbqcount 2019:

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.232
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #3 Gepost op: 12 maart 2016, 20:48 »
Lekker Bert! Mag ik deze naar het receptendeel verplaatsen?
Proud member of Backcorner BBQ

D_SDennis

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 21
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #4 Gepost op: 12 maart 2016, 21:12 »
Dat ziet er lekker uit! Ga ik volgende week proberen! Laat je de kruidenpasta 1 nachtje staan of het gekruide vlees met spek en al eromheen?

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.371
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #5 Gepost op: 12 maart 2016, 21:16 »
Ziet er lekker uit, goed idee!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #6 Gepost op: 13 maart 2016, 01:21 »
Lekker Bert! Mag ik deze naar het receptendeel verplaatsen?

Ja hoor
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Bert

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.600
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #7 Gepost op: 13 maart 2016, 01:22 »
Dat ziet er lekker uit! Ga ik volgende week proberen! Laat je de kruidenpasta 1 nachtje staan of het gekruide vlees met spek en al eromheen?

De pasta heeft 1 nachtje gestaan. En daarna het vlees ook weer 1 nacht met de kruiden.
Primo Junior  Do Tuinhaard Looflighter
Weber Go Anywhere Heatermeter 4.1

Abraham

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 919
  • Bram
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #8 Gepost op: 13 maart 2016, 01:33 »
Top Bert!
BGE Medium, OTP 57 met Grillspit, WGA, CSG, Porkert #10, Petromax 9qt, Heatermeter, iGrill, Thermapen, Gasser

Bbqcount 2016:

Lowietje72

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.684
  • Lourens
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #9 Gepost op: 13 maart 2016, 01:48 »
Lekker zeg!
WGA, Smokey Joe, OTP57, OTP47, WSMC57, Q120, Weber logo tattoo, CSG, DO 6qt, KCBS CBJ, Thermapen

Bbqcount 2018:

Not everything that can be barbecued counts; and not everything that counts can be barbecued

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.416
  • IJmuiden
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #10 Gepost op: 13 maart 2016, 06:46 »
Supperrrrrr.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Jaakke

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 763
  • Robert
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #11 Gepost op: 13 maart 2016, 07:59 »
Zien er heerlijk uit.

Is 80 graden niet erg hoog, ik gaar dat soort stukken vlees altijd tot een graad of 70.
BGE Large + BGE MiniMax, Maverick ET-733 + Thermapen

Bbqcount 2017:
Steven & me count:

Maccie (spongebob)

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.592
  • Proud member of The Popes White Smoke BBQ Team
    • Tims[color=red]Real[/color]BBQ
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #12 Gepost op: 13 maart 2016, 09:09 »
Oei, dat ziet er heerlijk uit.
Primo Oval Large, Broil King KEG, WMT 57 met CIG, UDS, WGA met CIG, HM ,Thermapen

Bbqcount 2017:
Steven & me count:

Rintintin

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 77
  • that ain't a knife....THIS IS A KNIFE!!!
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #13 Gepost op: 13 maart 2016, 09:13 »
Ziet er lekker uit!
Cadac Meridian4 inbouw-El Cheapo Offset smoker-Barbecook Amica

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.552
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
Re: Zigeuner steaks
« Reactie #14 Gepost op: 13 maart 2016, 09:35 »
lekker hoor!
Nederlands Kampioen Brisket 2016  De Vliegende Hollander BBQ-team  /   De Vliegende Hollander BBQ-team