D
Darkman
Gast
Beste allen,
na aanschaf van het boek Smookey Goodness ben ik eindelijk van plan iets meer met mijn bbq te gaan doen dan direct grillen van diverse stokjes sate, speklapjes en hamburgers.
Allereerst wil ik dmv gaatje boren in de deksel van mijn Weber 47cm een temperatuurmeter aanbrengen. Voordat ik ga boren wou ik hier even polsen of dat goed te doen is. Ik wil namelijk niet beginnen met het aan moeten schaffen van een nieuwe bbq.
Verder vroeg ik me af of dit soort temperatuurmeters wel handig zijn aangezien ze door hun beperkte lengte (ca 5cm) in mijn Weber niet de temperatuur meten direct boven het ijzer waar vlees op ligt. Daarom zit ik nog de twijfelen of ik niet eerst gewoon twee fantastjes ga halen bij IKEA, ??n voor het meten van de kerntemperatuur en ??n (mbv een aardappel of iets dergelijks) voor het meten van de binnentemperatuur vlak boven het ijzer. Probleem is dat die dingen niet verder gaan dan 250 graden en sommige "direct grillen" gerechten moeten worden verhit tot 350 graden.
Het idee is om gewoon simpel te beginnen en als ik de smaak te pakken krijg dan pas te gaan kijken voor wat betere/luxere materialen.
na aanschaf van het boek Smookey Goodness ben ik eindelijk van plan iets meer met mijn bbq te gaan doen dan direct grillen van diverse stokjes sate, speklapjes en hamburgers.
Allereerst wil ik dmv gaatje boren in de deksel van mijn Weber 47cm een temperatuurmeter aanbrengen. Voordat ik ga boren wou ik hier even polsen of dat goed te doen is. Ik wil namelijk niet beginnen met het aan moeten schaffen van een nieuwe bbq.
Verder vroeg ik me af of dit soort temperatuurmeters wel handig zijn aangezien ze door hun beperkte lengte (ca 5cm) in mijn Weber niet de temperatuur meten direct boven het ijzer waar vlees op ligt. Daarom zit ik nog de twijfelen of ik niet eerst gewoon twee fantastjes ga halen bij IKEA, ??n voor het meten van de kerntemperatuur en ??n (mbv een aardappel of iets dergelijks) voor het meten van de binnentemperatuur vlak boven het ijzer. Probleem is dat die dingen niet verder gaan dan 250 graden en sommige "direct grillen" gerechten moeten worden verhit tot 350 graden.
Het idee is om gewoon simpel te beginnen en als ik de smaak te pakken krijg dan pas te gaan kijken voor wat betere/luxere materialen.