BasBQ
Beef en Steak

Zeeuwse inspiratie; Pijlinkvis en gerookte zeebaars

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Zit nog ff in weekendje Zeeland sferen.
Derhalve op de markt wat pijlinkvisjes en een zeebaars gescoord.

Pijlinktvisjes

Pijlinktvis gemarineerd en kort boven hoog houtskoolvuur gegrild. De tentakeltjes ff aan een stokje gestoken.
Marinade van koriander, limoen, olijfolie, knoflook en gemalen peper. Restjes marinade gedurende het grillen over de inktvistubes gesmeerd.
Opgediend met een dressing gelijk aan de marinade.

IMG_5085.jpg

IMG_5087.jpg
IMG_5089.jpg


IMG_5090.jpg

IMG_5091.JPG


Zeebaars.
Het visje gevuld met een paar plakjes ontbijtspek, koriander, limoen en gemalen peper.
Aan beide zijden ingesneden en inwreven met kruidenmengsels en olijfolie.
De zeebaars op 180 C gerookt met appelchips tot een kerntemperatuur van 60 C en gestoomde groenten als bijlage.

IMG_5093.jpg
IMG_5094.JPG
IMG_5096.JPG
IMG_5098.jpg
IMG_5100.jpg
IMG_5103.JPG
IMG_5105.jpg
 
Ziet er goed uit zeg! Ik heb hier thuis helaas geen fans van inktvis zitten, maar als ik die foto’s van jou laat zien gaan ze misschien overstag!
 
Vooral ook het after party shot met de lege fles doet 't 'm.

Ook leuke servetten.
 
Heerlijke plaatjes Peter. Die inktvis is geweldig. De plaatjes brengen me weer helemaal terug naar m’n vakanties in Kroatië. Zo veel inktvis op daar. Ga ik zeker eens proberen.
Wel decadent al dat grof geld op tafel om je gezicht mee af te smeren hoor 😎
 
Terug
Bovenaan Onderaan