BasBQ
Beef en Steak

Zeeuws spek

 
 

DvDeurzen

Vuurmaker
Berichten
65
Als je uit Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) komt, dan kan je er niet onderuit om dit ooit eens te maken. Het ligt hier zowieso bij iedere slager in het schap. Zeeuws spek. Echt heerlijk. Ik heb het recept aangehouden van NOSKOS. 1 kilo buikspek en lekker laten marineren in de koelkast

2092A676-4AB1-467D-AAA5-614638E2370F.jpeg

0FAC2560-AB11-4BAE-984D-9B8EFA3CF8DF.jpeg


De volgende dag de Weber Mastertouch aangestoken en laten branden op een graad of 150. Thermometer erin en lekker laten garen. Het ene stuk was iets dikker als het andere dus was ook iets eerder klaar. Om en nabij 2 uurtjes op de bbq gelegen.

B5CD87B4-D966-478E-96CE-8DDB128441F7.jpeg

6AE1B115-E4AC-4FA3-87B3-B6E2912D8BDD.jpeg


Uiteindelijk helemaal terug laten koelen en op dunne plakjes gesneden. Heerlijk op brood of de eind stukjes gewoon zo op snoepen. Heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

BEA906A6-8E83-48E5-9D47-B57950E334A9.jpeg
 
Heerlijk!

Ga ik ook zeker een keer maken.
 
Ziet er goed uit dat zijn mooie plakjes.
Hier bij de slagerijen ligt ook volop Zeeuws spek en omdat ik het zo lekker vind en het altijd te snel op is heb ik nu mijn eigen spek in de marinade staan ;)
 
Heerlijk spek! en lekkerder omdat je het zelf maakt:)
 
Zodan dat ziet er goed uit! Krijg er trek van!

Verstuurd vanaf mijn CPH2185 met Tapatalk
 
En, spijt dat je niet meer heb gemaakt? 😁
 
Spek naar mijn bekkie. Ziet er heerlijk uit.
 
Geinspireerd door @DvDeurzen vandaag voor het eerst Zeeuws spek gemaakt met dit recept. Het was een succes! Ik had ruim een kilo buikspek bij de Sligro gekocht en gisteren in de marinade gelegd.
2A0A0980-CD80-4E48-8D13-8791F7692942.jpeg

Vanmorgen de bbq aan, spek wat afgedept, thermometer erin, appelhout op de briketten en garen maar!
F73EB779-DF78-4F2F-873D-BB8167E65386.jpeg

428C825D-C5E7-47F2-A314-64691D5D1F5E.jpeg

Het resultaat mocht er zijn! Smaakte heerlijk, mijn vrouw (Zeeuwse!) was ook enthousiast. Ik vond dat hij iets zouter kon zijn, maar dat ligt misschien aan dat ik 19 uur ipv de volle 24 uur gemarineerd heb. Wordt zeker herhaald!
47CFBD61-ACA4-467B-82E3-01CA4DC0B18F.jpeg
 
Dat ziet er prima uit en gewoon blijven proberen en verbeteren, dat is ook een mooi en veelvuldig gebruikt 'excuus' om vaker zo'n fijn stuk spek op de bbq te leggen ;)
kortgeleden wilde ik ook een stuk spek op de bbq leggen maar het weer zat tegen, ik kan niet droog staan helaas dus toen de boel na dagen op droog weer wachten maar in de oven bereid .. :oops:
 
Terug
Bovenaan Onderaan