BasBQ
Beef en Steak

Zalm op een plankje

 

Dennes Stokvis

Tondelzoeker
Berichten
3
Vandaag voor het eerst een zalm op een plankje gemaakt.
Volgens het (Noskos) recept dus de zalm in moten snijden en licht insmeren met mosterd
daarna bruine basterdsuiker erover en in de bbq op 150 graden na 10 minuten naar 170 graden
Als de zalm een kern temperatuur van 50 A 52 graden heeft opdienen en smullen maar

20200705_130944.jpg


20200705_132451.jpg


20200705_132454.jpg


20200705_132630.jpg


20200705_171215_03.jpg


20200705_171215_07.jpg


20200705_171805a.jpg
 
Mooi. Zal zeker gesmaakt hebben.
 
Om te watertanden. Wilde zalm of gekweekt?
 
Super lekker dit. Hier wil je van blijven eten
 
ja hoor, heerlijk is dit. kom maar door
 
Kan aan mij liggen maar ik vind persoonlijk de zalm te zoet worden door de suiker. Ja het is lekker maar als je echt goede zalm hebt is het ook een beetje zonde..
Mijn mening hoor.... (#kan dit in 2020 nog?)
 
Zo'n zalm ziet er altijd heerlijk uit :)

Kan aan mij liggen maar ik vind persoonlijk de zalm te zoet worden door de suiker. Ja het is lekker maar als je echt goede zalm hebt is het ook een beetje zonde..
Mijn mening hoor.... (#kan dit in 2020 nog?)

Ik heb een beetje hetzelfde. Heb het nu twee keer zo gemaakt, maar vind andere bereidingen met zalm toch fijner. Dat vind ik nou ook zo leuk aan het proberen van al die gerechten. Je komt er achter dat een gerecht waar het halve forum mee weg loopt toch niet helemaal je ding is. Smaken verschillen en zo blijf ik ook nieuwe dingen proberen.
 
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan