- Berichten
- 38
Gisteren voor het eerst zalm op een plankje gerookt op de WSM. Volgens Bobby Flay's recept.
Daarbij de waterkan verwijderd, zodat het plankje direct boven het vuur kwam. Plankje meer dan een uur in water geweekt. En gekozen voor het lage rvs rooster.
De WSM eerst naar 150 graden gestookt en vervolgens naar 175 tot 180 graden. Alles wat er gebeurde maar geen rokend plankje, ook viel op dat kerntemperatuur van de zalm maar heel langzaam op liep. Ik had ruim 35 minuten nodig voordat de 50 graden was bereikt. Om toch de rooksmaak te krijgen heb ik uiteindelijk houtsnippers bijgevoegd. Het plankje was aan de onderkant nog niet eens verschroeid. Conclusie is dus dat de afstand tot de kolen kennelijk toch te groot was. Of heb ik het fout aangepakt? Een volgende keer ga ik in elk geval geen nat plankje gebruiken, maar droog. En dan kijken of de zalm sneller op temperatuur komt. De bbq banaan als nagerecht was overigens wel een succes!
Daarbij de waterkan verwijderd, zodat het plankje direct boven het vuur kwam. Plankje meer dan een uur in water geweekt. En gekozen voor het lage rvs rooster.
De WSM eerst naar 150 graden gestookt en vervolgens naar 175 tot 180 graden. Alles wat er gebeurde maar geen rokend plankje, ook viel op dat kerntemperatuur van de zalm maar heel langzaam op liep. Ik had ruim 35 minuten nodig voordat de 50 graden was bereikt. Om toch de rooksmaak te krijgen heb ik uiteindelijk houtsnippers bijgevoegd. Het plankje was aan de onderkant nog niet eens verschroeid. Conclusie is dus dat de afstand tot de kolen kennelijk toch te groot was. Of heb ik het fout aangepakt? Een volgende keer ga ik in elk geval geen nat plankje gebruiken, maar droog. En dan kijken of de zalm sneller op temperatuur komt. De bbq banaan als nagerecht was overigens wel een succes!
Laatst bewerkt: