BasBQ
Beef en Steak

Worst workshop 28 januari 2017 bij Vuur en Rook te Lunteren

Sander72 zei:
Mijn worsten waren ook echt top, ben wel benieuwd (voor een zeer toekomstig vervolg) waar deze verschillen door veroorzaakt zijn. Het lijkt mij dat het mengsel gelijk was en de werkwijze ook... zit het dan in de individuele droogcondities? Ik begrijp zelfs dat als er twee worsten te drogen hebben gehangen dat er 1 wel en 1 niet goed gelukt is?

Beide worsten hebben eerst in mijn droogkast gehangen bij 12?C en ~75% RV (4 weken), daarna in de kelder ~15% en 60-80% RV.

Het verschil zit er bij mij (vermoed ik) in dat ik er 1 koud gerookt heb voor het drogen en 1 niet. degene die koud gerookt was was prima in orde (alleen nog te zacht toen ik hem aansneed).
Degene die ik niet gerookt heb, heb ik na 3 weken eens af moeten doen met water en azijn (50/50) omdat er schimmel op kwam (van wit richting groen ging).

Dus denk dat bij mij het roken het verschil heeft gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan