BasBQ
Beef en Steak

witlof

 
 
 

Leo

Forum Meubilair
Berichten
11.363
IMG_3651.jpg


snij de wilof doormidden, laat het stronkje eraan zitten zodat het een geheel blijft.
Vul om en om tussen de bladeren een plakje ham en een plakje kaas totdat het halve stronkje vol is.

IMG_3647.jpg


leg ze daarna in een ovenschaal en doe er dan wat knoflook en koreander overheen.
doe er een bodempje niet geklopte slagroom bij (daar wordt het echt heerlijk romig van)
dan nog geraspte kaas erover strooien en ca 35 a 40 minuten indirect op een hete bbq

IMG_3648.jpg


het resultaat is een heerlijk romige witlof



ik heb dit idee van Phubar, die de witlof ook op deze manier gevuld had, alleen heb ik er mijn eigen inbreng aan gegeven waar ik totaal geen spijt van he, het was heerlijk.

bedankt voor het kijken
 
Leuk recept, daar kunnen we wat mee!
 
meen ik echt, kan het iedereen aanbevelen
 
Ziet er goed uit, zelfs witlofhaters kunnen hier iets mee.
 
ja echt wel, gewoon een keer doen
 
En plaats je ook je recept van de aardappelgratin, please?
 
Erg mooi gerecht, en eigenlijk heel eenvoudig(maar dat zijn de beste). ;)

Ga ik gegarandeerd ook snel eens maken.
 
Geweldig !

Ik ga mij een nieuw notaboekje zoeken, todo lijst wordt te lang  ???
 
Terug
Bovenaan Onderaan