BasBQ
Beef en Steak

Whole Beast Butchery

Joris

Kooltjesharker
Berichten
122
DSC_6076.jpg


Titel: Whole Beast Butchery
Auteur: Ryan Farr
ISBN: 9781452100593
Taal: Engels
Aantal blz: 240
Cover: Hardback
Waar te koop: bol.com, amazon.co.uk, Book Depository
Prijs in ?: 29,78

Geen uitgebreid BBQ boek maar er staan wel een paar recepten in. Verder natuurlijk heel interessant voor diegene die graag willen weten waar bepaalde "snitten" van een rund, varken of lam vandaan komen.
 
En zijn het dan Amerikaanse snitten, Engelse of leggen ze ze allemaal uit?
 
noskos zei:
En zijn het dan Amerikaanse snitten, Engelse of leggen ze ze allemaal uit?

Ga ik straks thuis even voor je kijken Dennis.
 
Het zijn voornamelijk Amerikaanse snitten.

Beef: New York strip, Porterhouse enz

Pork: Picnic Ham, Cowboy Steaks enz
 
Staan de brisket en de boston butt er ook in? Want dan kan ik het eens aan de lokale slager laten zien ;)
 
Gerard777 zei:
Staan de brisket en de boston butt er ook in? Want dan kan ik het eens aan de lokale slager laten zien ;)

Het grote probleem is niet dat de Nederlandse slagers de juiste niet snit kunnen reproduceren, maar dat het Nederlandse rundvlees te mager is voor een goede bisket. Amerikaanse runderen worden de laatste maanden afgemest met mais, waardoor ze veel vetter worden, onze koeien niet.
 
ah, deze heb ik ook net gekocht in de states, lekker leesvoer.
 
Ik zag dat je wel meer mooie boeken mee terug neemt Jord.

@Gerard, staat er wel in maar Nosmo heeft wel een punt met zijn reactie.

DSC_6101.jpg
 
Nosmo zei:
Het grote probleem is niet dat de Nederlandse slagers de juiste niet snit kunnen reproduceren, maar dat het Nederlandse rundvlees te mager is voor een goede bisket. Amerikaanse runderen worden de laatste maanden afgemest met mais, waardoor ze veel vetter worden, onze koeien niet.

Dat wordt dan toch eigen koeien in de achtertuin.. :p

@Joris, mooi boek!
 
Duidelijk verhaal :) ik wend mij tot beefensteak ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan