BasBQ
Beef en Steak

Weekendje ribben

 
 

Ikbat

Stoker
Berichten
286
Begonnen aan de voorbereiding van het ribben dinner zaterdag.

Vandaag de laatste dingen vast gehaald, en de shortribs getrimd en in de rub gezet. Kunnen ze mooi rusten tot zaterdag heel vroeg.

De kalfsribben, en varkens ribben mogen nog een nachtje in het vacuüm zitten voor ik e ga aan pakken.

CC5F1B88-383A-49A4-AF9B-F41CDF7444AD.jpeg


C7E75AF7-9AB0-4407-917D-B2896E7D48D2.jpeg


337C06B7-8698-43A6-8BBC-8A064153F37F.jpeg


73461EBC-3B01-43B9-B83B-E42C585F34A6.jpeg


310ABEB9-2C63-40AA-BD6A-9EBB8E3434D8.jpeg
 
Eerste keer wat sprayen,

De shortribs zijn simpel met spg aangevuld met een beetje noodmuskaat.

De spare ribs straks hebben een volledige rub. En de kalfs ribben hebben spg aangevuld met wat gerookte paprika.

Als bijgerechten komen er een groentepannetje, Lotus ui, (zijn 2 eigen gerechten die het altijd goed doen) en dan nog wat advocating ei, en hasselback aardappeltjes (met de nieuwe Snijder)

1EF8D318-5847-4EB6-9438-5AC7291A1266.jpeg
 
Mooie stukken vlees, dat gaat goedkomen ;)
 
En de volgende stap er bij, de varkens ribbetjes mogen beginnen

En dank nog van de tip voor de inkbird, de app is zeker mooi overzichtelijk

757DFA60-7963-47B9-A837-065F2CCD844A.jpeg


BEB11708-0C81-41C5-A811-52A8FF5A4CCF.png
 
Heel gaaf zo.

Kun je hem een beetje stabiel houden qua temperatuur?
 
Ja die blijft heel stabiel, het was de eerste 2x even wennen om de temperatuur te regelen met eigelijk alleen de brandstof. En was bang in het begin dat er een groot temp verschil zou zitten in het begin en einde van het rooster. Maar zelfs dat blijft opmerkelijk stabiel (graad of 9 tot 11 verschil)

Droog hout is wel heel belangrijk ben ik achter, met wat minder goed gedroogd hout schommelt het een stuk meer
 
Man, ik wil ook wel eens uitgenodigd worden voor zo'n avondje, ziet er heel goed uit so far. Benieuwd naar t eindresultaat
 
Poh, dat is een mooie plank zo!

Heel gaaf gedaan.
 
Dat groente pannetje zit aubergine, courgette en bataat in de ring, om en om. In het midden zit een venkel klein gesneden. Dan zit daar een scheut framboos azijn over heen, wat zout en wat druppels olijf olie. En dat dan een uurtje in de rook laten stomen zo ;)
 
Ziet er prachtig uit. Top hoor, complete maaltijd zo. Tevreden over alle ribben?
 
Terug
Bovenaan Onderaan