BasBQ
Beef en Steak

Vulhoorn duwer

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
Op het einde van de vulbus zit je nog met een klein restje.
Zonde om het weg te gooien dus nu is het altijd sukkelen om het restje door de vulhoorn te proppen.

Ooit heb ik hier een tooltje voor gezien om de vulhoorn leeg te duwen maar weet niet meer waar.

Wie o Wie kan mij helpen?
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
zo iets? wat bedoel je dan?

Die keukenrol dat vind ik maar gepruts, wil echt een degelijke oplossing.
 

Spekkie

Pitmaster
 
Berichten
591
Heb ooit de tip gelezen om er op het eind wat (oud) brood erin te doen. Dit duwt dan je laatste stukje vulling eruit. Tooltje hiervoor ken ik niet
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
Bedacht nog iets misschien een flessenlikker

ja inderdaad zoiets had ik in het verleden gezien, en het opzet stuk had je verschillende maten ronde schijfjes ter grote van je vulhoorn zodat je die mooi kan leegduwen in je snaar.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.647
ja inderdaad zoiets had ik in het verleden gezien, en het opzet stuk had je verschillende maten ronde schijfjes ter grote van je vulhoorn zodat je die mooi kan leegduwen in je snaar.
Het is al geopperd, Meneer Wateetons raadt aan om witbrood zonder korst fijn te snijden en dit achter je worstdeeg aan te duwen.
Op een gegeven moment komt er na worstendeeg ook brood vermengd met worstendeeg mee naar buiten, dit gedeelte kun je dan als test in de koekenpan bakken. Is erg lekker kan ik je vertellen. mocht het brood te taai zijn kun je het altijd nog mengen met wat water zodat het weer zacht deeg wordt
 

Alex1975

Pitmaster
 
 
Berichten
655
Het is al geopperd, Meneer Wateetons raadt aan om witbrood zonder korst fijn te snijden en dit achter je worstdeeg aan te duwen.
Op een gegeven moment komt er na worstendeeg ook brood vermengd met worstendeeg mee naar buiten, dit gedeelte kun je dan als test in de koekenpan bakken. Is erg lekker kan ik je vertellen. mocht het brood te taai zijn kun je het altijd nog mengen met wat water zodat het weer zacht deeg wordt
Oké
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.647
@Stijn misschien ook gepruts maar het werkt wel en voor dat laatste kleine beetje wat prutsen, ach.
20220710_135346.jpg
20220710_135353.jpg
20220710_135430.jpg
 

Ikbat

Kooltjesharker
 
 
Berichten
244
Zelf doe ik het met brood, en dan Idd in de pan bakken is echt lekker.
 

Faxie

Stoker
 
 
Berichten
299
Restje er uit halen en met wat bladerdeeg een sauzijzenbroodje van maken.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
dat is inderdaad ook een oplossing.
Stijn ik kan je vertellen, het werkte perfect, het enige wat je moet doen is ff een fles Prosecco leeg drinken zodat je een kurk hebt 😜
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
834
Zolang het maar rond is en ongeveer de diameter krijg je de vultuit wel leeg. Zelf gebruik ik een kunststof dop en de pollepel. De uitdaging die ik meestal heb is de bocht net voor de tuit.. :rolleyes:
 
Bovenaan Onderaan