kamphuisbert
Kooltjesharker
- Berichten
- 129
Beste forumleden,
Over enkele weken ga ik een weekend erop uit met de vriendengroep en vanwege een verloren EK poule moet ik in dat weekend een BBQ organiseren. Nu is het een redelijk grote groep (10 á 12 man) en een redelijk kleine barbecue die ik meeneem (Weber 47cm). Een BBQ met speklapjes, worstjes, hamburgers, etcetera is natuurlijk mogelijk, maar ik wil het iets minder standaard en wat culinairder aanpakken.
Het plan is om 1 of 2 dagen van te voren thuis 3 of 4 kleine gerechten te preparen en te garen, om deze vervolgens in het weekend enkel op de barbecue af te grillen c.q. op te warmen. Denk aan kippenvleugeltjes, moink balls, yakitori, o.i.d. (tips welkom).
Mijn vraag aan jullie; is het qua versheid, smaakbehoud, sappigheid, enzovoorts een goed plan of is het door het garen, terugkoelen en dagen later weer opwarmen niet aan te bevelen?
Over enkele weken ga ik een weekend erop uit met de vriendengroep en vanwege een verloren EK poule moet ik in dat weekend een BBQ organiseren. Nu is het een redelijk grote groep (10 á 12 man) en een redelijk kleine barbecue die ik meeneem (Weber 47cm). Een BBQ met speklapjes, worstjes, hamburgers, etcetera is natuurlijk mogelijk, maar ik wil het iets minder standaard en wat culinairder aanpakken.
Het plan is om 1 of 2 dagen van te voren thuis 3 of 4 kleine gerechten te preparen en te garen, om deze vervolgens in het weekend enkel op de barbecue af te grillen c.q. op te warmen. Denk aan kippenvleugeltjes, moink balls, yakitori, o.i.d. (tips welkom).
Mijn vraag aan jullie; is het qua versheid, smaakbehoud, sappigheid, enzovoorts een goed plan of is het door het garen, terugkoelen en dagen later weer opwarmen niet aan te bevelen?