BasBQ
Beef en Steak

Vive la France: Bouillabaisse met zelfgebakken kurkumabrood

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Beste bbq collega's

Nu eindelijk en zeer terecht onze aller collega @SandyMan de vorige fotowedstrijd heeft gewonnen, kwam hij met het onderwerp voor deze maand: Vive la France.
En ik snap hem wel. Hij gaat straks lekker op vakantie en wilde natuurlijk veel inspiratie opdoen. ;)

Maar wat een heerlijk onderwerp! Frankrijk is misschien voor (standaard) bbq een beetje out of the box, maar tegelijk bied het enorm veel mogelijkheden.
Want om nou te beweren dat Frankrijk culinair niets te bieden heeft......
Dus voor ons, doorgewinterde en serieuze (ahum) bbq-ers is dit natuurlijk hartstikke leuk om een receptje uit te zoeken.
Hier in huis is gekozen voor bouillabaisse zoals de titel zegt. Ik ga jullie niet langer laten wachten, hier volgt het recept, bereiding en de foto's als bewijs.
Spoiler: MAKEN!!!!!!!!

Recept voor 4 personen
750 gr kabeljauwfilet in blokjes
250 gr mosselen, liefst met schelp
200 gr grote garnalen
1 venkel
1 ui
4 knoflookteentjes
12 cherrytomaatjes
600ml vis/groente bouillon (he, das Frans 😆 )
250 gr aardappelen
zest van 1 citroen
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
een paar draadjes saffraan
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels ricard (en weer Frans)
300ml witte wijn
pezo naar smaak

Bereiding
Voorbereiding:
Maak de bouillon en laat afkoelen
Schil en snij de aardappelen in dobbelsteentjes
Pel, schil, snipper en snij de overige ingrediënten zodat je alles snel achter elkaar in de pan kan mikken
(ik heb op voorhand al de witte wijn, aardappelen, ricard in de koude bouillon gedaan, lekker makkelijk)

Fruit de ui en de knoflook in de DO in een beetje olie
Gooi na een paar minuutjes de venkel erbij
Als het lekker begint te geuren voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de vis, mosselen en garnalen
laat alles even 5 minuten koken en doe dan de vis, mosselen en garnalen erbij
laat 15 minuten koken
klaar. Heerlijk met een stukje brood.

Wij hebben ervoor gekozen om er zelf een lekker brood bij te bakken. Gewoon een standaard koopmans-pak (wij zijn geen profi-bakkers) met wat basilicum, dille, theelepel knoflook, theelepel kurkuma voor de kleur, toegevoegd.

De pic's

Het brood:

20220219_100820.jpg


20220219_101340.jpg


En de kurkuma doet zijn werk. Dit is na het kneden en de eerste rijs :oops:

20220219_105736.jpg


2 "rustieke" broodjes gevormd

20220219_110258.jpg


Na de tweede rijs

20220219_131905.jpg


En afgebakken

20220219_134412.jpg


Nou, duidelijk wat de deeghaak is geweest :ROFLMAO:

20220219_111340.jpg


Tijdens het broodbakken de bouillon gemaakt

20220219_110337.jpg


De overige voorbereidingen

20220219_160910.jpg


Vis in blokjes en de mosselen en garnalen alvast in een schaal gedaan

20220219_161134.jpg


Overig snijwerk

20220219_164200.jpg


En daar gaan we. DO in de bbq en starten maar

20220219_174219.jpg

De venkel
20220219_175551.jpg


En dan alles erbij behalve de vis en zeevruchten

20220219_181131.jpg


Even laten pruttelen

20220219_181237.jpg


Vis, mosselen en garnalen erbij

20220219_182035.jpg


Klaar

20220219_185420.jpg


En dan nog even een mooie foto voor de fotowedstrijd. Wat blijft dat toch moeilijk 😅

20220219_185846.jpg


Wat een heerlijk gerecht en vooral erg leuk om eens wat anders te maken. Nooit gedacht dit ooit te maken op de bbq.
Dank @SandyMan voor deze leuke uitdaging.

Dank voor het kijken
Rick
 
Laatst bewerkt:
Top gemaakt 👌🏻
 
Ziet er erg lekker uit!

Schuif maar door hoor. 😋😋
Deze ga ik zeker ook maken.
 
Oh wat lekker. Bouillabaisse vinden we hier zo lekker. Dank voor het recept. Ga ik zeker thuis maken om mijn vriendin mee te verrassen. Veel succes met de fotowedstrijd.
 
Ah nee. Wat een goed idee. Ik had hetzelfde idee maar niet eerder tijd dan aankomende vrijdag om het klaar te maken. Ik zei nog tegen mijn vrouw, ze gaan allemaal voor vlees en uiensoep ligt te veel voor de hand dus met bouillabaisse zijn we in ieder geval origineel.
Ziet er top uit. Zal vast goed gesmaakt hebben!
Nu maar bedenken wat we dan gaan maken…


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bon Chef Rick! Prachtige foto ook hoor!
 
Ah nee. Wat een goed idee. Ik had hetzelfde idee maar niet eerder tijd dan aankomende vrijdag om het klaar te maken. Ik zei nog tegen mijn vrouw, ze gaan allemaal voor vlees en uiensoep ligt te veel voor de hand dus met bouillabaisse zijn we in ieder geval origineel.
Ziet er top uit. Zal vast goed gesmaakt hebben!
Nu maar bedenken wat we dan gaan maken…


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gewoon maken.
Wat maakt jou het uit.
Maar inderdaad, origineel Is het dan niet meer :ROFLMAO: Geintje natuurlijk.
Gewoon doen joh
 
Ziet er machtig mooi uit. Goed bezig!
 
Wat een heerlijk gerecht en vooral erg leuk om eens wat anders te maken. Nooit gedacht dit ooit te maken op de bbq.
Inderdaad zeg, wat ontzettend leuk Rick!
Bedankt voor de lovende woorden, vriend!

Voor zo'n mooie bouillabaisse betaal je verschrikkelijk veel geld voor in het zuiden, schitterend!
 
Lijkt me heerlijk.
 
Fraai gemaakt! Kurkuma maakt inderdaad meer geel dan je lief is. Hier is ook het nodige keukengerei geel 😅
 
Jullie hebben weer heerlijk gegeten zo te zien! 😍🤤
thnx.
smaakte idd erg goed. simpel snel en makkelijk.
dit is een blijvertje

maar voor 3 personen kunnen de hoeveelheden gerust gehalveerd worden
 
Ziet er allemaal heerlijk uit.
Mooi gefotografeerd ook.
Heb je het brood ook in de bbq gebakken?
Dat wil ik namelijk zelf ook eens proberen.
Op de pizza steen.
 
thnx.
smaakte idd erg goed. simpel snel en makkelijk.
dit is een blijvertje

maar voor 3 personen kunnen de hoeveelheden gerust gehalveerd worden
Of volgende keer gewoon 3 personen meer uitnodigen. Ik zie geen gemiste oproep in mijn telefoon? 🤔
 
Rick, mooi gemaakt. Had ik graag wat van geproefd.
Och, en dat gele.....maar voor de functie niets uit.
 
Rick, mooi gemaakt. Had ik graag wat van geproefd.
Och, en dat gele.....maar voor de functie niets uit.
Thnx Peter

Dat gele Is toch mooi. Ziet een mooi en lekker verhaal achter dus helemaal prima
 
Terug
Bovenaan Onderaan