BasBQ
Beef en Steak

Verkleinen brikettenstarter

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.643
Ik maak al sinds jaar en dag gebruik van weber starters. De kleine en de grote. De laatste staat al jaren stof te happen.
Voor Low and Slow heb ik lange tijd de starter verkleind met alu folie.

IMG_3868.JPG


Recentelijk wat "proeven" gedaan met een conserveblik. Dit werkt beter.

IMG_3864.JPG



Nu professioneel opgelost met een stuk 304 pijp, 4" sched 10. Dat is 10 mm kleiner dan de starter van ecobrasa.

IMG_3866.JPG
 
Ik deed het vroeger ook met alu maar dat smolt weg dan vond ik niet zo'n goed idee.

Toen een pijpje van alu.... dat smolt ook als je niet oplet.

Nu af en deze denk dat het blik of rvs is. Daar gebeurt niks mee ik dek verder niks af.

Maar of het nou zoveel scheelt?
Ik gebruik het alleen als ik een paar briketten wil ontsteken.
25342429cc268d18a864009c1777c2aa.jpg
 
Ik ook. In die pijp passen 6 a 7 eier briketten.
Werkt tot nog toe prima.
 
Zoek ook eens hier op "miniatuur vuurstarter". Van rvs (niet giftig en smelt niet), kost 1,99 euro bij de Action en is zo gemaakt.
Als kolenrooster kun je eventueel ook zo'n rond ventilatieroostertje uit een computer gebruiken.
Die van mij doet nog steeds dienst.

Cheers!
 
Misschien toch eens tijd om over een elektrische of gas aansteker na te denken?🤔
 
Waarom moet je’m verkleinen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan