BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaas met balsamico glac? en room/groene groenten tagliatelle

 
 

DMM

Stoker
Berichten
340
Varkenshaas in een balsamico/rozemarijn glac? met een room/groene groenten tagliatelle



Dit gerecht wordt in veel trattoria's geserveerd in Toscane, heet van de houtskoolgrill, waar ik dan ook de inspiratie vandaan heb gehaald.

Benodigd voor 2 personen

Varkenshaas en Glac?:

  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl verse rozemarijn, gehakt
  • 3 el bruine basterd suiker
  • 1,5 dl balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Varkenshaas +/- 350 gram
  • olijfolie



Tagliatelle:

  • Tagliatelle
  • Kookroom 1,5 dl
  • Parmezaanse kaas 50 gram
  • 1 Courgette in blokjes, kern eruit gelepeld
  • 100 gram peultjes, in reepjes gesneden
  • 1 klein rood uitje
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 takje verse basiclicum, alleen de blaadjes
  • boter/olijfolie om te bakken





Bereiding
Meng voor de glazuur de knoflook, rozemarijn, suiker en azijn aan de kook en los de suiker op, ca. 5 minuten sudderen tot het een siroop achtig geheel wordt. Zet apart.
Peper en zout over de varkenshaas doen en de varkenshaas licht inwrijven met olijfolie.



Varkenshaas ff goed aanzetten op direct vuur, rondom bruin grillen




Daarna glaceren met de glac? en indirect op 160C tien minuten laten garen.
Dan weer glaceren en weer 10 minuten laten gaan / of tot gaar (kern van +/- 65 C)

Ondertussen in andere pan het uitje aanfruiten in boter. Daarna de groentes erbij doen en fruiten tot gaar.
Kookroom en Parmezaanse kaas erbij in doen.
Kruiden met ruim peper en  beetje zout (naar smaak).
Tagliatelle opzetten in ruim water en koken volgens verpakking.




Nog een keer glaceren en 10 mins rusten onder folie.

Tagliatelle mengen met de groene groenten saus. Evt. aanlengen met kookvocht van tagliatelle als de saus te dik is.
Citroensap eroverheen sprenkelen en basilicumblaadjes scheuren en toevoegen.



Aansnijden maar en bordje opmaken.... nog beetje warme glace eroverheen als saus.












 
Mooi!
Bij je past staat "een klein rood" ik neem aan dat dat een pepertje moet zijn?
En zou je bovenaan aub een foto van het eindresultaat willen zetten. Dat is ??n van de regels van het receptendeel ;)
 
In tapatalk staat er toch echt een klein rood      En dan niets ;)

15f0e2f8a869e6c4cc3b5e69c0920f03.jpg
 
Bedankt voor het delen. Was erg smakelijk!
 
Ziet er heeeeeel lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan