BasBQ
Beef en Steak

Uitzetten kamado.

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.052
Mijn Monolith le chef is omgeruild wegens een beschadiging. Omdat de oude (ook) uren blijft branden nadat alles dicht staat heb ik bij de nieuwe een rooktest gedaan.
Er komt een heel klein beetje rook op een plek tussen de afdichtingen. Ook uit de topvent en de thermometer komt een beetje rook. Uit de overige 3 gaten komt niets.
Dat is een stuk beter dan de oude. Hierna alles dicht gezet en de kolen doofde snel. In de afgelopen dagen nog drie sessies gedaan en na het dichtzetten zit er na 3 tot 4 uur nog brandende kolen in. De temperatuur zakt wel maar de kolen zijn dan wel op. Ik gebruik dammers en voor de eerste keer die van Big green egg.
Kan ik nog op een andere manier erachter komen waar de zuurstof vandaan komt?
 
Er moet ergens trek ontstaan met alleen iets lekkage gaat de BBQ toch al snel uit.

Zowel mijn Summit als mt 47 zijn niet potdicht maar als ik iets teveel knijp gaan ze al uit.

Ik zou me focussen op de luchtinlaat onder je kolen.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan