BasBQ
Beef en Steak

UI snipperen

willyowinki

Stoker
Berichten
325
Wie gaat ons eens precies uitleggen wat de beste wijze is om een UI heel fijn, fijn en gewoon te snipperen.
Deze vraag welt op uit het feit dat het mij nooit lukt een goed eindproduct te verkrijgen,met andere woorden...na het "snipperen" heb ik een hoopje van alles en nog wat op de snijplank liggen.
 
Yep, zo doe ik het ook altijd.
 
willyowinki zei:
een UI heel fijn, fijn en gewoon te snipperen.

dat filmpje is gewoon snackbar hakken, :D :-/
net als die tv kook progama s... echt lachwekkend :D
t kan veel fijner door ui heel te laten,.
kop en kontje dr af.
afpellen.
de hele ui op de platte afgesneden kant zetten.
dan met een flijmscherp schilmesje van Robert-Herder om de paar mm voor 3/4 diepte insnijden.
kwartslag draaien en nog is t zelfde.
dan ui op zn kant en rustig dun snijen.
en je hebt super fijn gesneden ui.
je houd een kwart deel over en die gaat hier meestal in de soep .

 
AV zei:
dat filmpje is gewoon snackbar hakken, :D :-/
net als die tv kook progama s... echt lachwekkend :D
t kan veel fijner door ui heel te laten,.
kop en kontje dr af.
afpellen.
de hele ui op de platte afgesneden kant zetten.
dan met een flijmscherp schilmesje van Robert-Herder om de paar mm voor 3/4 diepte insnijden.
kwartslag draaien en nog is t zelfde.
dan ui op zn kant en rustig dun snijen.
en je hebt super fijn gesneden ui.
je houd een kwart deel over en die gaat hier meestal in de soep .

??? De Laatste techniek die Jamie laat zien, en het filmpje van Ivo is gewoon dezelfde techniek al die jij uitlegt alleen anders en veiliger uitgevoerd.
Door de ui te halveren en op de platte kant neer te leggen kan hij niet wegrollen of tijdens het snijden wegschieten, beter voor je vingers.

en de fijnheid hangt af hoe fijn je ze horizontaal en verticaal insnijdt
 
vraag was hoe ui fijn te snijden.zelfs HEEL fijn was de vraag.
nou in ieder geval niet met een kapmes .

en hoezo wegschietende uien????
halveren toont gebrek aan zelfvertrouwen.
 
Nog een dingetje: je hoort een ui niet fijner te snipperen dan de dikte van de rokken (lagen)

Wil je fijner zou je een fijnere ui (bijv. sjalot) kunnen pakken.
 
hoefnix zei:
Nog een dingetje: je hoort een ui niet fijner te snipperen dan de dikte van de rokken (lagen)

Wil je fijner zou je een fijnere ui (bijv. sjalot) kunnen pakken.

Hmm, voor niets geoefend op het door midden snijden van de lagen.... Vooral lastig door die ronding =))
 
hoefnix zei:
Nog een dingetje: je hoort een ui niet fijner te snipperen dan de dikte van de rokken (lagen)

Wil je fijner zou je een fijnere ui (bijv. sjalot) kunnen pakken.

Het hoort niet?

Sinds wanneer valt ui versnipperen onder de keuken etiquette?
 
Sinds wanneer is mosseltje van de redactionele wijzigingen?  :-/

In de horeca opleidingen wordt je geleerd dat dat niet hoort omdat je dan een grotere snijkant dan gladde zijden krijgt waardoor je een fijn gesnipperde ui met een grove uitstraling krijgt. Dat is niet mooi...

Iedereen mag zijn uitje snipperen zoals ie wil :).
 
Het is de kunst om niet emotioneel verbonden te raken met de ui. Dan maakt t niet uit hoe je m snippert, als ie maar in stukjes in je gezicht terecht komt
 


hier heb je geen horeca/kok opleiding voor nodig.
alleen zelf veel hamburgers  bakken en speciaal maken is voldoende om deze ervaring te delen.
belangrijkste  blijft t Herder mesje van 10 eurie .
perfecte betaalbare kwaliteit dat niet na te maken is.


 
AV, als je een ui snijd zonder deze te halveren, en het dan beter denkt de weten als Jamie O en Heston B....... =)) =)) =))

hoefnix zei:
In de horeca opleidingen wordt je geleerd dat dat niet hoort omdat je dan een grotere snijkant dan gladde zijden krijgt waardoor je een fijn gesnipperde ui met een grove uitstraling krijgt. Dat is niet mooi...

Op zich zit er wel wat in, en voor maandelijkse fotowedstrijd en S&M zit ik ook randjes van borden op en na te poetsen en mooi op te maken, waarom zou ik de zelfde aandacht niet aan een ui besteden?
 
dave79 zei:

nee man,, ZEKER weten zelfs :D :D :D

en k DENK wel dat willyowinki nu geen intresse heeft in hoe jj je bordjes oppoets. =)) =)) =))
laat m eerst maar is siepels leren HEEL FIJN te SNIJDEN,want dat is zn vraag.

( goed lezen Dave.... heel fijn snijden)...

een siepel normaal hakken( zoals int filmpje) is parate kennis wat we overgenomen hebben van onze mamma S.
en die deden t toen ook al met messen van Herder uut Sollingen



 
Sins wanneer weet jij wat de TS bedoeld en wat wel en niet wil horen?

En heel fijn is die ui van je nu ook weer niet hoor.

Maar laten we hier nou geen azijnpissers topic van maken.

Hoe vaak blijf je je vorige reactie nu nog aanpassen, het je die al 3x aan zien passen....
 
Mannen, hou het gezellig! Dit wordt bijna een topic 'wie heeft de kleinste' (ui)  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan