BasBQ
Beef en Steak

UDS Roest Binnenzijde

 

domp

Vuurmaker
Berichten
79
Sinds ik dit jaar constant een aluminium bak met water boven mijn kolenmand gebruik merk ik dat de oude "vetlaag" langzaam aan verdwijnt en verdrongen wordt door een dun laagje vliegroest wat ik toch regelmatig moet afborstelen. Nu ben ik daar zelf niet zo bang van maar zou de UDS toch wel liever een wat "gezonder" innerlijk willen geven.

Hoe zouden jullie het seasonen van mijn rusty UDS aanpakken ?  Is het misschien beter om een bak met zand als hitteschild te gebruiken in de toekomst om dit te voorkomen ?


Btw, als je een UDS in actie wilt zien die totaal niet luchtdicht is maar in combinatie met de heatermeter van Nosmo binnen 10 minuten nadat ik de hete kolen erop gegooid heb een constante temperatuur voor de meest lange sessies kan vasthouden moet je t ff laten weten :)
 
De binnenzijde afnemen en invetten met Crisco.
Ik gebruik geen water of zand in de UDS en WSM icm een controller. De extra massa kan nadelig zijn voor de regeling. Heb je het al eens zonder geprobeerd?
 
Terug
Bovenaan Onderaan