BasBQ
Beef en Steak

U Porc steak Sligro hoe zouden jullie het doen.

 
 

Rob65

Pitmaster
Berichten
517
Ik heb vorige week bij de Sligro een zgn u porc steak gekocht.

porc%20steak1_zps01enzttz.jpg


porc%20steak2_zpsby4aiuln.jpg


Nu lees ik verschillende verhalen hoe ik dit zou moeten bereiden.

Jord beschrijft in Smokey Goodness 2 de low en slow methode.

Maar ik lees ook verhalen van mensen die de 3 botten los snijden en het als een steak  behandelen.

Zelf was ik er een beetje van uit gegaan om een 321 methode, maar dan verkorte versie toe te passen.

Wat zouden jullie doen? Het vlees voelt wel vrij zacht.
 
Ik zou Jord volgen. Of als je daar geen tijd voor hebt de 3 botten los snijden.
 
Dit is eigenlijk een dikke ribkarbonade met extra lang bot? Ribrack van varken?
Die doe ik normaal altijd lekker low-en-slow met fruithout (ik gebruik kersen, appel is ook fijn) tot een mooie kern van 57?C.
Dan lekker boven de kooltjes nog een mooie grill korst geven en echt lekker aanzetten (reverse sear) tot een kern na rusten van 62?C.
Echt lekker heerlijk!
 
Is dit zo'n typische "ooooeh, in de reclame!" en dan thuis komen en niet weten wat je ermee moet?  :p

Ik meende dat in SG2 de babyracks gebruikt werden (die in kersenbier), weet niet of dit hetzelfde is maar misschien moet je de tijden even aanpassen naar "meer vlees"
 
Holkers zei:
Is dit zo'n typische "ooooeh, in de reclame!" en dan thuis komen en niet weten wat je ermee moet?  :p

Klopt.  Maar daarom is het een keer wat anders.


Bedankt voor de reacties. Ik ga het low/slow doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan