BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk (Varkensvlees)

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
77
Beste mede-qers,

Lekker BBQen in de winter, gewoon omdat het kan en erg lekker is.
In de Makro liep ik tegen onderstaande stukje vlees aan.
het vetrandje een mooie ruit gemaakt zo dat die bij het af grillen een beetje knapperig word en zoveel mogelijk smaak afgeeft
Uiteraard geen tomahawk rund dus een andere kerntemperatuur en rub gebruikt.
Als rub een Amerikaanse gril variant gemaakt.
Als kern heb ik 55c aangehouden en erna even voorzichtig af grillen.
Grappige natuurlijk dat de benaming Tomahawk is maar je eigenlijk gewoon ribkarbonades aan het klaarmaken bent ;)
Hieronder het resultaat, prima stukje vlees en sappiger dan een losse ribkarbonade, proberen dus

20220103_141350.jpg


20220103_161634.jpg


20220103_182152.jpg


20220103_182356.jpg
 
Dat ziet er toch wel heel erg lekker uit!

Moet ik hier ook eens maken.
 
Ziet er wel gaaf uit op de Q
 
Oh het eindresultaat met de gesneden stukken vlees is echt prachtig! Zal gesmaakt hebben.
 
Mooi stoer stuk vlees zo. Ik vind dit een van de mooiste show stukken om op tafel te zetten. Zeker als je de botjes helemaal schoon krabt en in de alufoli houdt tijden het BBQen. Water loopt me in de mond.
 
Ziet er fantastisch uit zeg!
 
Zo, dat is een mooi stuk vlees, ook een mooie garing zo.
 
Inderdaad een prachtig mooi stuk vlees zo, mooie garing en bark zo. Top!
 
Terug
Bovenaan Onderaan