BasBQ
Beef en Steak

Tirol; Käsespätzle mit Speck und Pilzen

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.643
Ja, beetje verdiept in de Tirolse keuken. Naast de Gröstl hebben ze in Tirol ook veel gerechten met veelal hausgemachte Spätzle.
Ik heb een recept opgediept van Käsespätzle. Wel met kant en klare Spätzle, want ivm een TA in een hoge druk plant is er weinig tijd.
Gelukkig hebben ze hier net over de grens voldoende oostenrijkse producten.

Het is eigenlijk een snel klaar te maken recept. Helaas niet geschikt voor een kamado. Op een open vuurtje, een weber of een ouderwetse stoof komt
dit het meeste tot zijn recht.

Ingrediënten voor 3 personen.
- 350 gr. gedroogde Spätzle
- 200 gr. Kastanienpilze
- 150 gr. gerookt Speck
- 150 gr. würzige Bergkäse
- zoete turkse peper
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el gemengde kruiden
- 1 tl gemalen peper
Op de foto staan nog een Zucchini en een süße Paprikaschote. Deze heb ik bij nader inzien niet gebruikt, maar passen er wel bij.

IMG_4884.jpg


Verder heb ik mijn nieuwe speeltje, een 30 cm skillet van Valhal, in gebruik genomen.

En dan, de W57 was de BBQ van dienst. Deze op temperatuur gebracht tot 200 C. Skillet mee op laten warmen.
Daarna alle ingredienten gesneden en klaar gezet. De spätzle gekookt en af laten schrikken.

IMG_4890.jpg


In de pan alles gebakken, gekruid en door elkaar geroerd.

IMG_4891.jpg


IMG_4892.jpg


De Spätzle erdoor geschept en de kaas erbij. Deze gaat lekker smelten en trekt draadjes.
Vervolgens boven de kolen n "auf geschwenkt" . (door elkaar scheppen)
Daarna laten staan zodat de onderkant een beetje een korstje krijgt. 😋

IMG_4893.jpg


IMG_4894.jpg


Gegarneerd met gehakte bosui, gebakken Zwiebeln en basilicum

IMG_4898.jpg


Eea op een bordje gedrapeerd en auf Tisch gezet met een Grüner Salat.

IMG_4911.jpg
 
Laatst bewerkt:
Schitterend Peter. Daar had ik wel van willen proeven.

Ik ga morgen aan de slag voor de wedstrijd.
 
Ziet er een heerlijk gerecht uit.
 
Had het wel Willen proberen 😋
 
Dat ziet er erg lekker uit!

Had ik ook wel willen proeven. 😋😋
 
Dit ziet er heerlijk uit Peter, bedankt voor het delen.
 
Lekker bezig geweest Peter. Dat ziet er goed uit!
 
Mijn buik knort er van, heerlijk!
 
zo, dat ziet er goed uit zeg. das een mooi gerecht.
 
Welke diameter heeft deze skillet? Wil er mij eentje aanschaffen, maar kan het moeilijk inschatten zonder ze in handen te hebben
 
Welke diameter heeft deze skillet? Wil er mij eentje aanschaffen, maar kan het moeilijk inschatten zonder ze in handen te hebben
Is de VH30H van Valhal.
Diameter bodem 25 cm. Bovenzijde 30 cm. Nuttige inhoud 2 ltr.
Succes.
 
Mooi hoor!
Waarom niet geschikt op de kamado, maar wel op de weber?
 
OMG dat ziet er goed uit. Daar mag je me zelfs voor wakker maken. Krijg gelijk heimwee naar Tirol.
 
Alleen de naam al, och mein gute liebe. jammie
 
Terug
Bovenaan Onderaan