Ik heb inmiddels mijn eerste kolengestookte barbecue, een 14" mini kamado. Wil hiermee graag low & slow bereidingen mee gaan doen, te beginnen met ribs. Maar de bestelde plate setter is momenteel niet leverbaar en komt met een beetje pech pas na de zomer....
Mijn vraag aan jullie is nu dus wat jullie mij adviseren. Zijn bepaalde bereidingen op een bepaalde manier te doen zonder plate setter? En zijn er wellicht tijdelijke alternatieven mogelijk? Zou een aluminium bakje bijvoorbeeld iets doen? Zou het beter zijn om te knutselen met aluminiumfolie (en waarop te letten)?
Ik hoor graag van jullie, hoop snel van de kamado te kunnen genieten!
Mijn vraag aan jullie is nu dus wat jullie mij adviseren. Zijn bepaalde bereidingen op een bepaalde manier te doen zonder plate setter? En zijn er wellicht tijdelijke alternatieven mogelijk? Zou een aluminium bakje bijvoorbeeld iets doen? Zou het beter zijn om te knutselen met aluminiumfolie (en waarop te letten)?
Ik hoor graag van jullie, hoop snel van de kamado te kunnen genieten!