BasBQ
Beef en Steak

Tennesse Burger

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
146
Vandaag was het tijd om een burgertje te eten. Voor het weekend al wat zitten te bedenken wat ik zou doen.
Zat al een tijdje te denken om iets met Jack Daniels te proberen. Je hebt natuurlijk al het rookhout, maar ja, waarom gewoon niet met de whisky zelf.
Ik zou sowieso al pulled porc maken vandaag, zie dit draadje.

Zo gezegd zo gedaan. Tijdens het breiden van de PP de hamburgers gemaakt. Ingrediënten was rundergehakt van de keurslager, mosterd, ketchup uienpoeder, knoflookgranulaat, zwarte peper en zout. Was ff vergeten om een fotootje te fixen van het mengen. Maar wel een foto dat ze geperst zijn. 2 stuks van 100gr voor de kids. Eentje van 150gr voor de leidinggevende en eentje van 200gr voor kok :) Deze laatste heb ik nog wat chili, fijngehakte rode pepertjes en een beetje Jack Daniels toegevoegd.


Vlak voor etenstijd de bacon gesmoked op 140gr met appelhout.


In de tussentijd de PP geplukt...

Daarna de broodjes ff op de gril


Toen was het tijd voor de burgers.


Helaas ben ik vergeten om wat foto's te maken van het eindresultaat van het grillen en smelten van de vers geraspte cheddar.
Vervolgens was het tijd om te stapelen, onderste deel van de burger werd belegd met wat eikelbladsla, rucola en babyspinazie. Pulled porc erop, waarop de burger werd gelegd. Toen de bacon en BBQ-saus. Als laatste wat ingelegde uien.

Het eindresultaat mocht er wezen, als zeg ik het zelf:


Ik noem het "Tennesse burger with Pulled Porc, smoked bacon, cheddar and pickled union topped with a homemade BBQ whiskysauce.

Ps. Kids hebben geen PP en de whisky saus gegeten....
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.954
Mooie dikke burger Nico. Die had ik ook wel geluste.
Lekker plaatjes ook. Water loopt me in de mond.
 

Stoffels

Sprokkelaar
Berichten
41
Misschien een stom detail, maar ik "geil" echt op de kleur van die rode ajuin...

Verstuurd vanaf mijn SM-J600FN met Tapatalk
 

Sander72

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.344
Dit is echt een Foodporn-waardige creatie Nico, Bravo!

Wat een heerlijke foto's ook met die mooie Straffe Hendrik ernaast. Echt heel mooi gedaan. Bij zulke burgers vraag je je dan wel eens af, hoe eet je zo'n unit? Daar zijn vast geen foto's van... zal me een lekkere plakkerige bende geven langs de mondhoeken... ach, er zijn ergere dingen. Mijn complimenten voor de mooie bereiding en de uitgebreide foto-reportage.

Veel succes met de wedstrijd!
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
146
Dit is echt een Foodporn-waardige creatie Nico, Bravo!

Wat een heerlijke foto's ook met die mooie Straffe Hendrik ernaast. Echt heel mooi gedaan. Bij zulke burgers vraag je je dan wel eens af, hoe eet je zo'n unit? Daar zijn vast geen foto's van... zal me een lekkere plakkerige bende geven langs de mondhoeken... ach, er zijn ergere dingen. Mijn complimenten voor de mooie bereiding en de uitgebreide foto-reportage.

Veel succes met de wedstrijd!
Dank je wel voor je reactie, het is nu ook een van de betere burgers die ik tot nu toe gemaakt heb. Je kan zulke burgers op twee manieren eten. Gewoon vol erin. dat het sap en de saus langs de mondhoeken druipt. Of je netjes met mes en vork en in kleinere stukken snijden. Huh, ik hou het wel bij de enige echte manier, er vol erin natuurlijk...

Ook aan de andere, dank jullie wel voor de reacties :)
 
Bovenaan Onderaan