BasBQ
Beef en Steak

Tarte Tatin

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Na een keer de originele tarte tartin gegeten te hebben in Hotel Tatin na een vakantie in de buurt van Lamotte Beuvron, wilde hem een keer zelf maken op de primo.

Recept bleek simpel te zijn
- Goudreinet (4 stuks)
- 200 Gr suiker
- kaneel
- vanille
- 20 Gr boter
- bladerdeeg

197420453db6ff8d2622ea6f4be01338.jpg


Appels snijden in plakjes, boter en suiker smelten tot karamel. Vervolgens schaal bedekken met de appels en overgieten met de warme karamel en kaneel. Bedekken met bladerdeeg (is een omgekeerde taart) en vervolgens 30 minuten op 200 graden (indirect) in de primo.

875b2d8a284cea8bad60e369e6cbdcc7.jpg


3d32a2f7067ca8f41d063af11ab44d29.jpg


ed17b4f68dcd041a30fe20abe4c8b7b8.jpg


Storten van de tarte Tatin viel tegen en zag er daarom niet zo uit als origineel, maar de combi met roomijs en de warme tarte Tatin was heerlijk. Ga de volgende keer wel wat meer appels of minder suiker gebruiken omdat het zuur van de Goudreinet een wegviel door het zoete.
 
Ziet er goed uit ! Ik heb ze ook wel eens gemaakt. En deed het in een stukje alu. Folie. Ik maakte ook geen karamel. Deed gewoon een klontje boter schepje suiker op de folie (rond geknipt), dan de appel er op. Het deeg erop (uitgestoken) . Netjes om het randje dicht vouwen. En afbakken maar.  Het mooie is dat je ze ook een dag van tevoren kan maken zonder af te bakken. En wanneer je ze nodig heb de bbq in kan schuiven.
 
ben ik ook niet vies van
 
Misschien een tip voor de volgende keer, je bladerdeeg op elkaar leggen en dan uitrollen tot de juiste grootte. Dan heb je een mooie deeglap, en bladerdeeg mag ook best wel een wat hogere temperatuur hebben om lekker bruin en knapperig te worden.
 
Moet ook maar gaan gebeuren hier!! :D
 
Dank voor alle tips, ga het vast nog een keer proberen.
 
Ik heb hem ook gemaakt gisteren. Was een topper!

9f3862e394651082139e7e0b5ac3bbb2_zps0a5f44fd.jpg


e8ade9dafb230b847317468cce7bc93a_zps7d45a3e7.jpg

 
Komt op de todo lijst!
 
Terug
Bovenaan Onderaan