BasBQ
Beef en Steak

Stoofperen souffl? (wintercursus Reitse 2010)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
wwc7-500x375.jpg


Foto door noskos.

Luchtige warme stoofperen souffl? met cranberry sorbetijs

Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten Uitgaande van 8 personen:

- 4 stoofperen
- Gele room poeder gemaakt van Dr.Oetker Banketbakkersroom
- 2 dl eiwitten
- 5 lepels suiker
- 5 eidooiers
- 5 lepels bloem
- Zachte margarine, kwastje en suiker
- Citroen en zout voor vetvrij maken
- Mixer, vuurvaste cocottes
- Indirecte 'flauwe' BBQ van 160 a 180 Celcius

Vetvrij maken:

Doe 3 eetlepels keukenzout in de beslagkom en halveer de citroen.
Knijp de citroen uit in de beslagkom en ga met een halve citroen de gehele beslagkom schuren. Ook de garde van de mixer hiermee schuren (ontvetten)
Spoel met heet water de beslagkom goed schoon en laat deze uitlekken op een theedoek. Niet afdrogen anders wordt het weer vet!

Eiwitten opkloppen:

Klop met een mixer de eiwitten los en voeg de suiker toe. Laat de mixer net zolang draien totdat er pieken eiwit ontstaan. De eiwitten zijn pas goed wanneer je het bekken ondersteboven kunt houden en het eiwit mag er niet uit vallen!

Afmaken souffl?:

Meng de eidooiers en de bloem door de eiwitten en vul de cocottes tot de rand.
De souffl?'s gaan ongeveer 15 a 20 minuten op een flauwe BBQ (indirect)
Bestrooi de souffl? met poedersuiker en serveer direct!
Serveer er een licht sorbetijs bij bijvoorbeeld van cranberry's.


Lekker ite!!

 
Heerlijk en al meerdere malen gemaakt hier!!! Je kunt trouwens makkelijk een half zakje van dat banketbakkersroom gebruiken dat is meer dan genoeg.
 
Oei dat is lekker zeg
Mooi voor de donkere dagen, Ach het kan eigenlijk altijd wel
 
Terug
Bovenaan Onderaan