BasBQ
Beef en Steak

Spareribbetjes&BBQsaus

 
 
 
 

Maus

Stoker
Berichten
461
Ter afsluiting van de vakantie afgelopen zondag lekker spareribs gemaakt. Het zijn de spareribs van de hanos. Die zijn lekker dikbevleesd. Ik wou 321 doen, maar vrouwtjelief wou eigenlijk nog wandelen in het bos met onze 2 kleine draakjes. Dus ik heb ze naar 4 uur lang een klein uurtje in gepakt met alleen wat boter en daarna nog een klein uurtje "afgelakt" met eigen gemaakte BBQsaus. Het resultaat was heerlijk.

Voor de saus heb ik: 100 ml appelazijn, 75 ml cola, 100 ml M?mmelmann, 2 a 3 el sojasaus, 50 ml worcestershiresauce, 4 el rietsuiker 2 el rinzeappelstroop, 3 el BBQ Rub (Welke je lekker vind), 500 ml ketchup,100 ml vloeibare honing, 3 el balsamico en naar smaak toevoegen sriracha hot chili saus.

Ik vind zelf lekker dat er naar de zoetigheid van de saus er een beetje pittigheid komt.

De ingredi?nten rustig warm laten worden en daarna rustig laten inkoken. En dan mag deze afkoelen.

Spareribs heb ik gewoon met een rub bestrooid en die 1 nachtje laten intrekken, en gerookt met stukje kersenhout en stukje wijnvathout.

24bf9fc2b72fedc8303797f050070975.jpg
81ee687eb6c5373e57eb67937a4c4cb7.jpg
4409cc959263dcfa77bd9d2e679faf1a.jpg
0f22fc5e0ad1efc28bce7b46859ca898.jpg
2d9d2df76a9448814287494f7da0879e.jpg
055c04aaa183fb8bf87992507b969bb9.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Lust ik wel!
 
Lekkere hapjes, Baas!
 
Lekkere ribbels, ik neem ze ook altijd met ketting bij de Hanos, lekker dikbevleest.
 
Heerlijke ribben,'khad best mee willen kluiven. ;)
 
Lekkere ribbels zo had ik ook wel gelust
 
Lekkere ribs. En zelfgemaakt saus. Goed bezig geweest. Lekkere plaatjes ook. Had graag aangeschoven
Succes met de fotowedstrijd
 
Terug
Bovenaan Onderaan