Mooi onderwerp bij de foto wedstrijd, dus even google gebruikt en een mooi gerechtje gevonden die ik anders noooooit zou hebben gemaakt: een sla wrap.. SLA!
Doel; een wrap van sla, met hierin een ananassalsa met reepjes bavette en een hete pruimensaus.
De hete pruimensaus en chili knoflooksaus van Lee Kum Kee waren helaas niet te vinden in de supermarkt, dus zelf maar een pruimensausje in elkaar geflanst.
Wat ingrediënten verzamelen.
Ananasgrillen in stukjes snijden en samen met een fijn gesneden rode ui, wat koriander, munt en geraspte gember in een kom mengen (nadat de ananas natuurlijk is afgekoeld).
Daarna de pruimensaus gemaakt, hierin pruimen uit pot (zonder pit uiteraard), wat soyasaus, sesamolie, charachiasaus?, knoflook, gember, bruine suiker en wat water inlaten koken. Ik moet zeggen was prima te doen qua smaak (alleen niet pittig)
Tot slot de bavette laten marineren in Lee Kum Kee hoisin-saus, beetje sesamolie, limoensap en wat knoflook chili woksaus en op de bbq.
De ster van de avond:
Nog even de helft verder garen (zwangere vrouw aanwezig)
Serveren in blad van romaine sla met wat ananassalsa en de pruimensaus.
Het had totaal geen pit (vond de vriendin niet zo erg), maar zo was het een verrassend heerlijk zomers/fris gerechtje die uitstekend paste bij het mooie weer van afgelopen weekend. Deze gaat komend zomer zeker terugkomen, maar dan met de echte hete pruimensaus.
Makkelijk gerechtje, aanrader.
Groet vanuit de achtertuin, Denny
Doel; een wrap van sla, met hierin een ananassalsa met reepjes bavette en een hete pruimensaus.
De hete pruimensaus en chili knoflooksaus van Lee Kum Kee waren helaas niet te vinden in de supermarkt, dus zelf maar een pruimensausje in elkaar geflanst.
Wat ingrediënten verzamelen.
Ananasgrillen in stukjes snijden en samen met een fijn gesneden rode ui, wat koriander, munt en geraspte gember in een kom mengen (nadat de ananas natuurlijk is afgekoeld).
Daarna de pruimensaus gemaakt, hierin pruimen uit pot (zonder pit uiteraard), wat soyasaus, sesamolie, charachiasaus?, knoflook, gember, bruine suiker en wat water inlaten koken. Ik moet zeggen was prima te doen qua smaak (alleen niet pittig)
Tot slot de bavette laten marineren in Lee Kum Kee hoisin-saus, beetje sesamolie, limoensap en wat knoflook chili woksaus en op de bbq.
De ster van de avond:
Nog even de helft verder garen (zwangere vrouw aanwezig)
Serveren in blad van romaine sla met wat ananassalsa en de pruimensaus.
Het had totaal geen pit (vond de vriendin niet zo erg), maar zo was het een verrassend heerlijk zomers/fris gerechtje die uitstekend paste bij het mooie weer van afgelopen weekend. Deze gaat komend zomer zeker terugkomen, maar dan met de echte hete pruimensaus.
Makkelijk gerechtje, aanrader.
Groet vanuit de achtertuin, Denny